O-STA

Z veljavnim e-podpisom do modernega poslovanja v času pospešene digitalizacije

Fotografija predavatelja webinarja na temo veljavnega e-podpisa za sodobno poslovanje

Da bi podjetja z e-podpisom lahko uspešno zagotavljala skladnost digitalnega poslovanja, so v uspešnem slovenskem IT podjetju Mikrocop pripravili brezplačen seminar, ki bo 22. aprila 2021 ob 11.00 potekal prek spleta. Podjetja, ki želijo z digitalizacijo povečati prihodke, morajo svoje aktivnosti usmerjati tudi v zagotavljanje čim boljše uporabniške izkušnje tako strankam, kot partnerjem in zaposlenim. To lahko uspešno dosegajo s pomočjo enega od pomembnejših gradnikov digitalnega poslovanja - z e-podpisom.

Predavatelj Ivo Vasev, produktni vodja Mikrocopove platforme InDoc EDGE, bo predstavil različne načine e-podpisovanja in na primerih pojasnil prednosti in koristi uporabe elektronskega podpisa na brezplačnem spletnem seminarju.

Kot pravi Ivo Vasev: "Podjetja se odločajo za različne načine e-podpisovanja, a ni vsak e-podpis ustrezen pri zagotavljanju skladnosti. Za zagotavljanje zakonske skladnosti mora uporabnik zagotoviti ustrezno identifikacijo. Za podjetja je pomembno, da izberejo takšen e-podpis, ki v največji meri pokriva potrebe podjetja in hkrati zagotavlja čim višjo raven zanesljivosti identifikacije."

Teh je precej, a vse ne nudijo enake zaščite pred tveganjem zlorabe identitete. Zato je pri izbiri načina e-podpisovanja smiselno preveriti oceno tveganja in temu ustrezno zahtevati čim višjo raven zanesljivosti identifikacije in ustrezno omogočiti le primerne e-podpise, še opozarja predavatelj.

Ivo Vasev je produktni vodja platforme InDoc EDGE za upravljanje informacij v Mikrocopu. Zavzeto ustvarja na preseku različnih poslovnih področij in informacijske tehnologije, kjer išče odgovore na izzive digitalne preobrazbe. Posebno pozornost namenja uporabniški izkušnji in novim načinom za realizacijo digitalnega potenciala podjetij.

Prijava na brezplačen spletni seminar