O-STA

Pester počitniški teden na ZOTKS

Prvomajski Zotkini dnevi odprtih vrat

Ljubljana, 22. april 2021 - Pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) smo med lanskimi krompirjevimi in letošnjimi zimskimi počitnicami namesto vsakoletnih Zotkinih počitniških delavnic in taborov "v živo", obakrat uspešno izvedli Zotkine dneve odprtih vrat. Predavanja in delavnice smo skupaj z mentorji in zunanjimi sodelavci organizirali na daljavo, povezana pa so bila s temami, ki jih na ZOTKS pokrivamo, in tako zanimiva za učence, dijake, mentorje in učitelje. Skupno se je konec oktobra 2020 predavanj in delavnic udeležilo preko 3200 udeležencev, februarja 2021 pa okoli 750.

Tudi za čas prvomajskih počitnic smo se odločili, da mladim, ki so željni novega znanja in ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi, zopet ponudimo možnosti za pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje različnih sposobnosti. V okviru prvomajskih Zotkinih dni odprtih vrat bo za otroke in mlade na voljo sedem predavanj in delavnic s področja znanosti, naravoslovja in tehnike. V sredo in četrtek, 28. in 29. aprila, bodo udeleženci lahko pridobili dodatno znanje in razvili lastne sposobnosti na področju ustvarjalnosti, programiranja, astronomije in odkrivanja vesolja, psihologije in fotografije. Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna, vendar so potrebne prijave za posamezna predavanja oziroma delavnice. Vsekakor vabilo velja tudi učiteljem in mentorjem ter drugim, ki jih zanimajo znanost, naravoslovje in tehnika.

Dodatne informacije ter podroben urnik predavanj in delavnic se nahajata tukaj.

Obenem so že odprte prijave na naše vsakoletne poletne raziskovalne tabore, ustvarjalne poletne šole in delavnice. Več informacij je na voljo na povezavi.

≠≠≠

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 70-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.

Dodatne informacije

Helena Lesar

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Zaloška 65, p. p. 2803

1000 Ljubljana


E-naslov: tabori@zotks.si

Telefon: 01/25 13 727

GSM: 041 585 793