O-STA

Pitniki in vodometi po mestu že delujejo

Velenje, 23. april 2021 - Občani in obiskovalci Mestne občine Velenje se lahko ponovno odžejajo iz kar 20 pitnikov z vodo Šaleški biser, ki so brezplačno dostopni na dobro obiskanih lokacijah v mestu. Pitniki na območju Mestne občine Velenje so označeni s tablami, ki vsebujejo tudi QR kodo, s katero lahko dostopate do podatkov o pitnikih in kakovosti vode. Prav tako že delujejo vodometi v križiščih pod skakalnico, pri Arkadi in Starem kinu, v Sončnem parku (v bazenu z mozaikom Atlantida) ter na Titovem trgu pri Onemelih puškah.

V Šaleški dolini imamo dobro pitno vodo, ki se po kakovosti uvršča v sam evropski vrh. Občane pozivamo, da pijejo vodo iz pipe, saj je boljša alternativa od ustekleničene vode ter bolj zdrava izbira od sladkanih in gaziranih pijač. Poleg tega voda iz pipe ne povzroča odpadkov, ne obremenjuje okolja, je povsod dostopna, ves čas je pod nadzorom in ves čas je sveža. Komunalni sistemi oskrbe s pitno vodo so namreč pod strožjim nadzorom kot industrija ustekleničene vode.

Pravilna uporaba pitnikov ne predstavlja tveganja za okužbo z novim koronavirusom. Do okužbe pa lahko pride ob napačni rabi pitnikov, zato Nacionalni inštitut za javno zdravje svetuje, da se med pitjem vode z ustnicami ne dotikate ustja pipe, gumba za sproščanje dotoka vode se dotikajte le z umitimi ali razkuženimi rokami. Uporabite lahko tudi čist robec ali drugo zaščito, ki prepreči neposreden stik roke z gumbom.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje