O-STA

Mesec italijanske mode - ko izstopa dominanca italijanske mode

Photo: Žiga Intihar
Photo: Žiga Intihar
Photo: Žiga Intihar
Photo: Žiga Intihar
Photo: Žiga Intihar
Photo: Žiga Intihar
Photo: Žiga Intihar
Photo: Žiga Intihar
Photo: Žiga Intihar
Photo: Žiga Intihar

Italijanska moda je s svojo bogato zgodovino zares zacvetela v začetku 50. let prejšnjega stoletja s firenško modno revijo, ko se je italijanski slog tudi uradno uveljavil, in ni skrivnost, da ji je prodor uspel ravno zaradi brezhibnosti tega sloga ter odličnega razmerja med kakovostjo in ceno izdelkov. Prav tako ni skrivnost, da se 18. maja s spletno modno revijo začenja Mesec italijanske mode, ki poteka v trgovinah Emporium in Galerija Emporium ter na emporium.si.

Neprecenljiva vrednost brezčasnega sloga in elegance

Ko se prava modna navdušenka zaljubi v kos iz nove kolekcije - pa naj si bo to modni dodatek, torbica za v službo, večerna obleka, pajac za vsak dan, poletno krilo ali sandali, takoj pomisli na to, kako ga bo kombinirala z že obstoječimi kosi iz omare. In točno te modne in elegantne ženske Emporium nagrajuje za zvestobo in za to, da s svojo drznostjo, modnim zanosom in omikanostjo postavljajo slovenski svet mode ob bok svetovnim prestolnicam Milanu, Parizu, New Yorku in Londonu.

Mesec italijanske mode

Od 18. maja pa vse do 17. junija bo tako mogoče v sklopu Meseca italijanske mode v trgovinah Emporium, Galerija Emporium ter na emporium.si kupiti oblačila in modne dodatke italijanskih modnih znamk iz kolekcije pomlad/poletje 2021 kar 20 % ceneje.

Mesec italijanske mode s promocijo vrhunskih blagovnih znamk kot so COCCINELLE, FURLA, JUST CAVALLI, LIU JO, MARELLA, MAX MARA, PENNY BLACK, RED VALENTINO, SISLEY, TWINSET, VERSACE JEANS COUTURE in drugimi vabi na emporium.si, kjer lahko izbirate med 16-imi različnimi blagovnimi znamkami, za nepozabno izkušnjo pa se zapeljite do Emporiuma v ljubljanskem BTC-ju ali do čudovite Galerije Emporium, luksuzne modne hiše, ki se nahaja v prečudoviti art nouveau palači na Prešernovem trgu v centru Ljubljane. V fizičnih trgovinah vas bodo namreč pričakale prijazne in strokovne svetovalke, ki vam bodo pomagale pri izboru med več kot 40-imi različnimi blagovnimi znamkami oblačil, obutve in dodatkov iz najnovejših kolekcij italijanskih modnih hiš.

Ko se z obleko razgalimo

Strast do mode ni nekaj, kar bi vsakdo razumel in kar bi se dalo preprosto razložiti. Je način življenja, je prikaz občutij, je zmožnost videti in ceniti lepo. Je la dolce vita, sladko življenje, ki ga znajo v svoje mojstrovine visoke in prêt-à-porter mode ujeti italijanski modni kreatorji in hiše.

Vabljeni na Mesec italijanske mode v trgovini Emporium in Galerija Emporium ter na emporium.si.

Mesec italijanske mode je organiziran v sodelovanju z italijanskim Ministrstvom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje in Italian Trade Agency.

Fotografije: Žiga Intihar