O-STA

Okrogla miza o nadlegovanju in zlorabah v športu

Vabimo vas na okroglo mizo o nadlegovanju in zlorabah v športu, ki bo potekala v sredo, 26. maja 2021, med 10:00 in 11:30 v prostorih Mestne občine Ljubljana, Mestni trg 1, Ljubljana.

Na okroglo mizo smo k aktivni udeležbi povabili predstavnike_ce organizacij in institucij, ki delujejo na področju podpore, zagovorništva in športa, namenjena pa je vsem, ki se jih področja neposredno dotikajo ali jih tematika zanima, želijo podrobneje spoznati aktivnosti ki se že izvajajo, ter prispevati k rešitvam.

Govorci in govorke:

Katja Zabukovec Kerin, Društvo za nenasilno komunikacijo (DNK)

Nika Kovač, Inštitut 8. marec

Aleš Šolar, Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez (OKS)

Rožle Prezelj, varuh športnikovih pravic

Andrej Pišl, EUSA Institut

ter predstavnik_ca Policije

Organizatorja okrogle mize sta Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) in EUSA institut, dogodek pa bo potekal v okviru projekta preprečevanja nadlegovanja in zlorab v športu z uporabo izobraževalnih tehnologij - Halting Harassment and Abuse in Sports using Learning Technologies (HALT), ki ga sofinancira program Evropske unije Erasmus+, okroglo mizo pa izvajamo ob podpori Mestne občine Ljubljana. Cilj projekta HALT je ozavestiti deležnike in športno ter drugo javnost o problematiki, ter ponuditi informacije, platforme in orodja za delo na omenjenih področjih.

Izvedba izobraževalnega dogodka bo potekala v skladu z navodili za preprečevanje širjenja okužbe Covid-19, zato je število omejeno, vse udeleženke_ce pa prosimo da spoštujejo varnostne ukrepe: dogodka se udeležite v primeru, da ste zdravi, uporabljate varnostno razdaljo, obvezna uporaba mask ter spoštovanje ostalih higienskih in epidemičnih ukrepov.

Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca http://bit.ly/halt-dogodek do zapolnitve kapacitet oz do nedelje, 23. maja. Po zaprtju prijav boste prejeli podrobnejše informacije glede dogodka.

Več informacij o projektu lahko najdete na halt.phed.auth.gr in eusa.eu/projects/halt.

Lepo vabljeni_e,

Andrej Pišl, Vodja komunikacij in projektov