O-STA

Organiziramo izobraževanja za gostinsko-turistično dejavnost

Velenje, 21. maj 2021 - V mesecu maju in juniju bo Zavod za turizem Šaleške doline organiziral številna izobraževanja, s katerimi želimo ublažiti negativne posledice epidemije v lokalnem okolju. V okviru operacije Šaleška dolina 4.0 pripravljajo zanimiva predavanja in delavnice, ki bodo udeležencem omogočila nova znanja in dala dodaten zagon pri ponovnem odpiranju gostinsko-turističnih storitev. Zainteresirane pozivamo, da prijavo posredujejo na e-naslov turizem@velenje.si oz. pokličejo na telefonsko številko 03 896 17 15, kjer lahko dobijo tudi dodatne informacije.

Za zaposlene v gostinstvu in turizmu je težko leto. Na Zavodu za turizem Šaleške doline se trudijo, da bi bile negativne posledice epidemije v lokalnem okolju čim manjše. Tako za gostinsko turistične delavce v okviru operacije Šaleška dolina 4.0 pripravljajo zanimiva izobraževanja in delavnice. Strokovni predavatelji bodo postregli z zanimivimi temami in udeležencem prenesli nova znanja, ki bodo olajšala ponoven zagon dejavnost ter nove ideje, ki bodo omogočile dodano vrednost njihove ponudbe. Gostinske in turistične ponudnike želimo dodatno spodbuditi, zato smo v prihodnjih tednih za njih pripravili zanimive izobraževalne vsebine.

Zavod za turizem Šaleške doline bo v četrtek, 27. maja, ob 16. uri v Vili Bianci začel z družabno-izobraževalnim dogodkom, ki bo pomagal pri ponovnem zagonu gostinstva in poskrbel za dodano vrednost gostinske ponudbe. Delavnico Strežba in kombiniranje vina in hrane, bo potekala v sodelovanju s priznano Hišo vin Koželj, za katero bo predaval Tomaž Sršen, priznan vinski ocenjevalec, velik poznavalec, ljubitelj vin in kulinarike.

V torek, 8. junija, in sredo, 9. junija, v Vili Bianci nadaljujejo z organizacijo 16-urnega usposabljanja Interpret Europe - Gostitelj interpretator, ki bo potekalo po standardih in metodologiji, utemeljeni s strani Evropskega združenja za interpretacijo dediščine. Usposabljanje bodo izvedli v živo, oblikovano pa je za ponudnike produktov in storitev, katerih ponudba temelji na naravni in kulturni dediščini. Udeleženci usposabljanja bodo spoznali osnove interpretacije dediščine, razlike med dejstvi in pomeni, pravo moč in vrednost zgodb, prepoznavanje dediščinskega potenciala v lokalnem obdobju ter kako nagovoriti kupce z zgodbo in kako pri interpretaciji dediščine najbolje uporabiti različna orodja. Vsak izmed udeležencev bo prejel tudi letno članarino Interpret Europe za leto 2021. Predavateljica bo Janja Sivec, interpretatorka kulturne dediščine in samozaposlena v kulturi. Prijave žal niso več možne, saj so vsa mesta že zapolnjena, kar potrjuje dejstvo, da je tako predavateljica kot tudi tema izobraževanja eno izmed najbolj pričakovanih in zaželenih.

Predvidoma 16. junija bo ob 11. uri prek orodja Zoom potekalo izobraževanje Izzivi in priložnosti upravljanja digitalnih platform, upravljanje z družbenimi mediji, kjer bodo udeleženci pridobili uporabne informacije in znanja. Spoznali bodo trende v vsebinskemu in digitalnemu marketingu, brezplačna orodja za oblikovanje celostne grafične podobe ter poglobljeno znanje o razvoju prepoznavne blagovne znamke.

Predvidoma 17. junija ob 11. uri bodo udeleženci na izobraževanju Zeleni turizem pridobili uporabne informacije in znanja o varčni rabi vode in energije, ravnanju z odpadki in pomenu okoljskih ter trajnostnih certifikatov

Vsa usposabljanja bodo potekala v okviru operacije Šaleška dolina 4.0 in v skladu z vladnimi odloki ter priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje