O-STA

Mikrocop podjetjem predstavlja metode varnega upravljanja dokumentacije z občutljivimi podatki

Fotografija za k članku, na njej Miha Čebron in Mikrocopa
Fotografija za k članku, na njej Miha Škrabar iz Mikrocopa

Digitalizacija v poslovnem svetu je v zadnjem letu dobila močan pospešek, ki se je realiziral v obliki kotaleče se in rastoče snežene kepe. Ta vzgon je začel opogumljati več in več podjetij, da so praktično vse vidike poslovanja začela transformirati v digitalno obliko. A ker imajo v IT podjetju Mikrocop številne izkušnje tako z digitalizacijo poslovanja kot z varstvom osebnih podatkov, se zavedajo, da je pomembno poznati pasti in rešitve, da bi varno obvladovali tudi številne zaupne in pomembne podatke, ki se nahajajo v bazah dokumentacije v podjetjih. Zato želijo javnost čim bolje izobraziti in ozavestiti, da bi uspešno preprečevali zlorabe in povečevali varno upravljanje z vsemi podatki, še posebej pa z občutljivimi. O tem bodo govorili na spletnem seminarju, ki po potekal v četrtek, 27. maja 2021, ob 11. uri.

"Z občutljivimi osebnimi podatki je treba še posebej pazljivo upravljati. To pomeni, da je najbolje, da se pravočasno podučimo, kje se skrivajo največje nevarnosti, in na podlagi tega sprejmemo ukrepe, ki bodo preprečili zlorabo občutljivih osebnih podatkov. Vemo, da so bili v preteklosti incidenti z zlorabami podatkov zelo neprijetni, zato je najboljša rešitev preventiva, ki zajema ozaveščenost, znanje in implementacijo ustreznih rešitev," je prepričan eden od predavateljev omenjenega seminarja in koordinator tehnologije Miha Škrabar iz Mikrocopa.

Miha Čebron, produktni vodja v Mikrocopu, ki bo prav tako predaval na seminarju pa ob tem dodaja: "Z digitalizacijo, skladno hrambo in varnim arhiviranjem osebnih kartonov, map in dokumentov lahko v podjetjih poskrbijo za večjo preglednost, nižje stroške poslovanja, hkrati pa povečajo sledljivost, varnost in hitrejši dostop do podatkov."

Predavatelja Miha Škrabar in Miha Čebron bosta tako vsem udeležencem brezplačnega izobraževanja Z digitalizacijo do obvladovanja dokumentacije z občutljivimi podatki (v četrtek, 27. maja 2021, ob 11. uri), predstavila prednosti digitalizacije osebnih kartonov, map in dokumentov, skladno hrambo in varno arhiviranje dokumentacije, zakonsko skladnost in varno uporabo podatkov s platformo InDoc EDGE ter pojasnila zakaj razpoložljivost omogoča hitrejšo obravnavo oskrbovancev.

Prijava na seminar

O predavateljih:

Miha Škrabar je koordinator tehnologije, ki rešuje izzive digitalizacije, zajema podatkov, urejanja in hrambe fizičnega gradiva. Sočasno nastopa tudi v vlogi koordinatorja področja Storitev, kjer se odvija ključni člen digitalizacije: zajem in dokumentov in podatkov. V podjetju Mikrocop ima 15 let izkušenj, verjame v široko znanje, nenehno učenje, proaktivnost ter strokovno in predano ekipo sodelavcev, s katero sledi poslanstvu področja, da analogno postane digitalno.

Miha Čebron je produktni vodja za fizično hrambo, ki ima več kot 15 let izkušenj iz teorije in prakse, povezanih s fizično hrambo in arhivi. Deluje na področju celovitega upravljanja arhiva, kjer sledi načelu uporabnosti arhiva. Pozornost namenja predvsem ozaveščanju in izobraževanju o pomembnosti in uporabnosti 'Urejenega arhiva'