O-STA

"Medicina, pravo in družba" v prostorih Univerze v Mariboru

Teden dni nas loči do 30. jubilejnega posvetovanja "Medicina, pravo in družba" dne 4. in 5. junija 2021 v prostorih Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor.

Sedaj imamo že dovolj podatkov, da lahko dogodek organiziramo v ŽIVO, pri tem bomo seveda poskrbeli za vse epidemiološke ukrepe. Uro in pol pred posvetom v petek 4. junija 2021 bo organizirano hitro testiranje, tako da smo poskrbeli tudi za to. Na posvetu bodo predstavljene aktualne teme časa, v katerem živimo: "Odpravljanje posledic krize in odnos ljudi do okolja", "Športno pravo in medicina", "Nova sredstva in tehnologije v boju proti povzročiteljem bolezni". Vzporedno bo v petek 4. junija 2021 potekala Mednarodna sekcija, ki bo organizirana v spletnem okolju MS Teams.

V soboto bo organizirana posebna delavnica za študente prava, medicine in drugih ved, kjer bodo študentje skupaj z izkušenimi predavatelji diskutirali na temo evtanazije in problema možganske smrti. Študentska delavnica bo potekala delno v živo in v spletnem okolju MS Teams.

Še samo danes si s prijavo zagotovite popust pri kotizaciji. Vaše prijave zbiramo do torka 1. junija 2021, pri tem pa je število mest v dvorani omejeno.

Veseli bomo, če se nam 4. in 5. junija pridružite in potrdite svojo udeležbo s prijavo na spodnji povezavi.

PRIJAVA NA DOGODEK je mogoča >>> TUKAJ.

Za vsa morebitna dodatna vprašanja in informacije lahko pokličete na telefonsko številko: 02 250 42 38 ali nam pišete na elektronski naslov: dekanat.pf@um.si

Organizacijski odbor posveta:

Prim. Jelka Reberšek Gorišek, dr. med.

Prof. dr. Vesna Rijavec, univ. dipl. prav.

Prof. dr. Suzana Kraljić, univ. dipl. prav.

Prof. dr. Vojko Flis, dr. med.