O-STA

Amazon in Nacionalni svet za varnost sklenila prvo partnerstvo te vrste za preprečevanje najbolj pogostih poškodb na delovnem mestu v ZDA

Petletno partnerstvo med Amazonom in NSC-jem si bo prizadevalo najti nove načine preprečevanja kostno-mišičnih obolenj, na primer zvinov in natrganih mišic

SEATTLE & CHICAGO--(BUSINESS WIRE)-Danes sta Amazon (NASDAQ:AMZN) in Nacionalni svet za varnost (NSC) sporočila, da sklepata petletno partnerstvo, da bi našla nove načine preprečevanja največje kategorije poškodb na delovnem mestu, kostno-mišičnih obolenj.

"S tem partnerstvom bomo lahko reševali težave, s katerimi se ljudje soočajo vsak dan, da bodo lahko v polnosti zaživeli življenje," je dejala Lorraine Martin, predsednica in glavna izvršna direktorica Nacionalnega sveta za varnost. "Odhod na delo bi morala biti pozitivna, nagrajujoča in varna izkušnja. Hvaležni smo za velikodušno podporo Amazona, ki bo podjetjem po vsem svetu pomagal pri reševanju tega pomembnega vprašanja, hkrati pa bo uresničeval našo neprofitno misijo varovanja zaposlenih na delovnem mestu."

"Moj cilj v vlogi članice Amazonove ekipe za varnost na delovnem mestu je storiti vse, kar lahko, da varujem zdravje sodelavcev, tako da se lahko varno vrnemo domov k svojim prijateljem in družinam," je rekla Chelsea Weimer, ki je honorarno zaposlena v Amazonovem logističnem centru v Baltimorju v zvezni državi Maryland. "Amazon ima visoke varnostne standarde, to partnerstvo pa je še dodaten dokaz za to in komaj čakam, da vidim, kaj bodo storili za zmanjšanje kostno-mišičnih obolenj."

Namen partnerstva je preprečiti kostno-mišična obolenja v številnih panogah, in sicer s sodelovanjem s ključnimi deležniki, novimi tehnologijami in procesi ter s široko uporabo rezultatov. To sodelovanje omogoča Amazonov prispevek v višini 12 milijonov dolarjev, ki predstavlja doslej največjo donacijo kakšnega podjetja NSC-ju in vključuje pet bistvenih komponent:

Svetovalni odbor: Ustanovitev mednarodnega svetovalnega odbora, v katerem bodo strokovnjaki za varnost, podjetja ter raziskovalci iz javnega in zasebnega sektorja. Svetovalni odbor bo pregledoval najbolj obetavne pristope pri preprečevanju kostno-mišičnih obolenj, vodil razvoj partnerskih komponent in sodeloval z zunanjimi deležniki pri preprečevanju kostno-mišičnih obolenj.

Pionirske raziskave: Izvajanje raziskav z uporabo orodij najnovejše generacije umetne inteligence, obdelave naravnega jezika in strojnega učenja za analizo trenutnih in bodočih inovacij in trendov na področju kostno-mišičnih obolenj. Raziskave bodo na voljo vsem podjetjem za namene raziskovanja in pridobivanja uvidov.

Nepovratna sredstva za majhna podjetja in univerze: Nepovratna sredstva bodo na voljo za majhna podjetja, univerze in univerzitetne študente. S temi sredstvi se bo financiralo raziskave in inovacije, ki podjetjem ne glede na velikost pomagajo pri doseganju rezultatov.

Inovacijski izziv: Inkubacija in spodbujanje inovativnih in praktičnih rešitev za kostno-mišična obolenja s pomočjo tekmovanj v okviru Inovacijskega izziva. Ta tekmovanja bodo združila strokovnjake, ki bodo sodelovali, nadgrajevali rešitve ter delili tehnike in ideje.

Poziv industriji - zaveza glede kostno-mišičnih obolenj: Amazon in NSC bosta delila rešitve, do katerih bodo prišli v okviru partnerstev, da bi tako navdahnila spremembo z oblikovanjem Zaveze o kostno-mišičnih obolenjih in pozivom drugim podjetjem, naj se pridružijo aktivnostim za:

  • Sledenje proaktivnim indikatorjem poškodb za zagotovitev ustreznega zmanjšanja tveganja in uveljavitev preventivnih strategij, podprtih s podatki.

  • Uveljavitev preventivnega programa za kostno-mišična obolenja, vključno z usposabljanjem delojemalcev in delodajalcev za preprečevanje poškodb.

  • Vključevanje in razvoj inovativnih rešitev za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in deljenje primerov dobre prakse z drugimi organizacijami po vsem svetu.

Partnerstvo se začne izvajati junija, ko poteka Nacionalni mesec varnosti, in se bo prvo leto osredotočilo na začetek delovanja svetovalnega odbora, iskanje raziskovalnih partnerjev, analizo obstoječih podatkov ter razvoj programov financiranja in Inovacijskega izziva.

"Za nas ni nič tako pomembno kot varnost naših zaposlenih in to partnerstvo nam omogoča, da se poglobimo v najboljše načine zmanjšanja pojavnosti kostno-mišičnih obolenj," je dejala Heather MacDougall, podpredsednica pri Amazonu za globalno varnost in zdravje pri delu. "Nacionalni svet za varnost ima dolgo zgodovino promoviranja varnih praks na delovnem mestu in veselimo se, da bomo skupaj z njimi in tudi s številnimi drugimi podjetji, strokovnjaki in študenti po vsem svetu razvijali inovacije in rešili to pomembno vprašanje."

Sodelovanje z NSC-jem je še eno poglavje Amazonove dolgoročne misije, da postane najbolj varno delovno mesto na planetu, kar vključuje naložbo v višini 300 milijonov dolarjev v projekte na področju varnosti v letu 2021 in cilj zmanjšati zabeležene poškodbe za 50 odstotkov do leta 2025. Amazon vsak dan tesno sodeluje s strokovnjaki za zdravje in varnost, izvede na tisoče varnostnih pregledov v vseh svojih zgradbah in aktivno pridobiva povratne informacije od zaposlenih o tem, kako izboljšati njihovo počutje na delovnem mestu. Če želite vpogled v delo v Amazonu in izvedeti več o njegovi ekipi in tehnologijah, se prijavite za voden ogled logističnega centra na naslovu www.amazon.com/FCtours.

Nacionalni center za varnost je vodilni neprofitni zagovornik varnosti v Ameriki - in to vlogo opravlja že več kot sto let. Kot organizacija, katere temelj je misija, si prizadeva za odpravo poglavitnih vzrokov preprečljivih smrti in poškodb, pri čemer se osredotoča na delovna mesta, ceste in invalidnost. Ustvarja kulturo varnosti in skrbi za varnost ljudi, ne samo v službi ampak tudi izven delovnega mesta.

Več informacij o varnosti pri delu v Amazonu je na voljo na www.amazon.com/employee-safety.

Več informacij o partnerstvu je na voljo na www.nsc.org/amazonpartnership.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210610005214/en/

Kontakti
Amazon.com, Inc.
Za medije
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr
Vir: Amazon