O-STA

V petek odprtje nove kopalne sezone in Kresna noč

Velenje, 15. junij 2020 - V petek, 18. junija, bomo organizirali odprtje letošnje kopalne sezone, ki bo potekalo v okviru Kresne noči na Velenjski plaži. V okviru tradicionalne prireditve Kluba vodnih športov Velenje, ki se bo pričela ob 16. uri in bo trajala do 23. ure, bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje predal ček v višini 5.000 evrov, Klubu vodnih športov Velenje pa vodni ležalnik za invalide.

Velenjska plaža je bila lani že tretjič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče v Sloveniji, kar opravičuje sredstva, ki jih vse od leta 2013 vlagamo za razvoj tega območja. V novo kopalno sezono vstopamo z dodatnimi storitvami, ki bodo še izboljšale izkušnjo kopalcev. V petek, 18. junija, ob 20. uri bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok predal ček v višini 5.000 evrov, Klubu vodnih športov Velenje pa ležalnik za invalide, ki omogoča gibalno oviranim osebam premikanje po različnem terenu in plavanju po vodi. Brezplačno izposojo prilagojenega ležalnika bo potrebno predhodno rezervirati pri Klubu vodnih športov Velenje na telefonski številki 031 887 751.

Pred vstopom v letošnjo kopalno sezono smo že namestili dve novi preoblačilnici in pod kampom uredili del kopališča, ki bo primeren za najmlajše otroke. V petek bomo v uporabo predali vodna igrala, ki bodo obiskovalcem za popestritev vročih poletnih dni na voljo brezplačno. Brezplačno bomo zagotavljali ležalnike in senčnike.

Tudi v letošnji kopalni sezoni bomo zagotavljali usposobljene reševalce iz vode ter redno spremljali kakovost vode. Prvi letošnji monitoring je pokazal, da voda Velenjskega jezera ustreza merilom za kopanje. Pri vzdrževanju plaže bomo upoštevali higienska priporočila za naravna kopališča.

Mestna občina Velenje bo v letošnjem letu za urejanje, vzdrževanje in obratovanje Velenjske plaže namenila približno 200 tisoč evrov.

Gostinska ponudba na Velenjski plaži bo poleg pestre ponudbe sladoledov, vafljev na palčki, žar jedi, narezkov, zagotavljala tudi zdrave prigrizke. Med vikendi se bodo na terasi gostinskega ponudnika ob čolnarni odvijali manjši, koncertni dogodki.

Klub vodnih športov Velenje ob vstopu v poletje že tradicionalno organizira Kresno noč s humanitarno noto. V petek, 18. junija, bodo že ob 16. uri pričeli s kuhanjem knapovske večerje, katero bodo delili od 19.30 dalje. Že od začetka prireditve bodo pekli Pozojeve palačinke in tako obiskovalcem nudili tudi sladico, katere se bodo zagotovo najbolj razveselila najmlajši obiskovalci, ki bodo lahko sodelovali tudi v nagradni igri. Za hrano bodo zbirali prostovoljne prispevke. V prihodnjih dneh bo Velenjsko plažo obiskalo okoli 160 otrok s posebnimi potrebami, katerim bodo z zbranimi sredstvi omogočili nepozabna doživetja.

V času prireditve se bodo lahko obiskovalci popeljali z leseno ladjico Pletrco in čolnom Pozoj, cena vožnje bo znašala 5 evrov.

Od 18. ure dalje bo goste zabavala dalmatinska klapa Jadranski maestral, ob 19. uri pa bodo pričeli s prižiganjem lučk, ki bodo razsvetljevale gladino Velenjskega jezera. Prižgali bodo tudi kres iz lučk.

Zavod za turizem Šaleške doline, krovni upravljalec Velenjske plaže, bo v času kopalne sezone vsak dan od 9. do 17 ure zagotavljal delovanje Turističnoinformacijskega centra na Visti. V okviru svoje dodatne ponudbe bodo zainteresiranim omogočali tudi poroke ob in na Velenjskem jezeru.

Dogajanje na Velenjski plaži bo v prihodnjih tednih zelo zanimivo in raznoliko. Že sedaj lahko povabimo na prireditev Pljusk, ki bo potekala v soboto, 3. julija, in obiskovalcem omogočala raznolike brezplačne športne aktivnosti. V nedeljo, 4. julija, pa bomo poleg skokov v jezero v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline organizirali Beach food festival, na katerem se bodo predstavili različni ponudniki gostinskih storitev.

Prijazno vabljeni v Velenje! Prijazno vabljeni na Velenjsko plažo!

Lep pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje