O-STA

Sprejeli državne prvakinje v rokometu

Sporočilo za javnost

Velenje, 24. junij 2021 - Podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević je včeraj sprejela članice Ženskega rokometnega kluba Velenje, ki so osvojile naslov državnih prvakinj v kategoriji starejše deklice A, ter jim čestitala ob osvojeni lovoriki.

Kljub težkim razmeram, v katerih so deklice trenirale v času epidemije, je njihovo delo obrodilo sadove. Že v uvodnih tekmah, ki so se začele jeseni lanskega leta, so Velenjčanke brez poraza osvojile prvo mesto na lestvici starejših deklic A - vzhod. Po prekinitvi prvenstva, ki se je nadaljevalo v mesecu maju, so v skrajšani končnici najboljših šestih ekip v Sloveniji premagale vse tekmice in osvojile prvo mesto brez poraza.

Deklice so pokazale veliko znanja in borbenosti. S svojim delom in doseženim odličnim rezultatom so prav gotovo dober zgled tudi drugim ekipam, kako se uspešno soočati s preprekami in se boriti za barve svojega kluba, svojega mesta.

Posebne zasluge za njihov uspeh ima prav gotovo tudi trener Aleš Dolinšek, ki jih je dobro pripravil in uspešno vodil na vseh tekmah. Izpostavil je, da je rokomet primeren šport tudi za dekleta.

Državnim prvakinjam iskreno čestitamo in želimo veliko uspehov tudi v prihodnje!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana
T: 03 8961 700