O-STA

Obisk delegacije iz Pljevlje

Sporočilo za javnost

Velenje, 29. junij 2021 - Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je minuli teden v Velenju gostil predsednika črnogorske občine Pljevlja Igorja Golubovića z ekipo. Na sprejemu so govorili o nadaljnjem sodelovanju prijateljskih mest, izmenjavi izkušenj in mnenj o postopnem izstopu iz rudarjenja ter o projektih na področju razvoja objezerskega turizma. Obe mesti povezujeta bogata rudarska tradicija in objezerski turizem.

Župan, ki je delegacijo sprejel v Vili Bianci, je gostom na kratko predstavil aktualno gospodarsko stanje v našem mestu. Beseda je tekla tudi o pripravah na čimprejšnje zaprtje Premogovnika Velenje. Izstop iz premoga odpira veliko vprašanj, ki jih bomo morali rešiti, pričakujemo pa predvsem pomoč države. Župan je izpostavil tudi dobro delovanje SAŠA inkubatorja, kjer že več kot pet let vzgajajo najboljša startup podjetja regije in predstavljajo pomemben steber pri ustvarjanju novih delovnih mest v prihodnjih letih.

Predsednik občine Pljevlja Igor Golubović se je županu zahvalil za sprejem. Tudi občina Pljevlja se kot rudarsko mesto sooča s podobnimi težavami, v zadnjem obdobju pa se preusmerjajo v razvoj objezerskega turizma. Pripravili so obsežen projekt nadaljnjega razvoja turizma ob Borovičkem jezeru, ki je, tako kot jezera v Šaleški dolini, nastalo kot posledica rudarjenja. V nadaljevanju obiska je gostom direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline Alenka Kikec predstavila projekte s področja turizma, razvoj Velenjske plaže in najnovejšo pridobitev Visto - park z razgledom.

V nadaljevanju obiska so si gostje ogledali Velenjsko plažo in prireditveni prostor Vista. Mestna občina Velenje in občina Pljevlja že več kot dve desetletji sodelujeta pri izmenjavi izkušenj in primerov dobrih praks.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana
T: 03 8961 736