O-STA

Kabinet japonske vlade bo organiziral razstavo Družba 5.0, predstavljene bodo napredne tehnologije in dosežki

Predstavljenih bo več kot 200 vrhunskih izdelkov in raziskovalnih dosežkov, ki se osredotočajo na družbo prihodnosti (Society 5.0/Družba 5.0), naravnano po meri človeka.


TOKIO--(BUSINESS WIRE)-- Kabinet japonske vlade je oznanil, da bodo organizirali predstavitven dogodek - razstavo, posvečeno konceptu Družba 5.0, skupaj z Japonsko agencijo za pomorsko znanost in tehnologijo (JAMSTEC) od 15. julija dalje na lokaciji TOKYO SKYTREE TOWN® v Tokiu. To bo prva japonska razstava, osredotočena na projekt Družba 5.0. Dogodek bo na voljo za ogled tudi prek spleta s komentarji v več svetovnih jezikih za mednarodno občinstvo.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20210713006253/en/

Na razstavi bo predstavljen koncept Družba 5.0, ki ga je predstavila japonska vlada kot zelo zaželeno družbo prihodnosti. Koncept predvideva oblikovanje družbe, osredotočene na človeka, v kateri bodo vse industrije in druga družbena področja uporabljala umetno inteligenco, internet, robote, velike količine podatkov in druge inovativne tehnologije za premagovanje kritičnih izzivov. Šesti temeljni načrt kabineta japonske vlade za znanost, tehnologijo in inovacije, ki zajema proračunska leta 2021-2025, določa usmeritev politik na področju znanosti, tehnologije in inovacij za zagotavljanje trajnosti, odpornosti in dobrega počutja različnih posameznikov.

Na sejmu bodo predstavljeni dosežki, ki se uresničujejo v okviru nacionalnih projektov, usmerjenih v povečanje inovativnosti v družbi, vključno z medresorskim strateškim programom za spodbujanje inovacij (SIP) in programom ImPACT za spodbujanje raziskav in razvoja z visokim tveganjem in učinkom. Japonska znanstvena in tehnološka prizadevanja bodo predstavljena s številnimi prikazi naprednih tehnologij.

Približno 50 vodilnih japonskih podjetij, univerz in organizacij bo predstavilo približno 200 izdelkov in raziskovalnih dosežkov, ki naj bi prispevali ne le k Družbi 5.0, temveč tudi k ciljem trajnostnega razvoja ZN. Razstavni eksponati bodo pokrivali področja, kot so mobilnost, zdravstveno varstvo in oskrba, proizvodnja, kmetijstvo, hrana, preprečevanje nesreč in energija, predstavljeni bodo med drugim tudi:

· Povratna kapsula raziskovalca asteroidov Hayabusa2

· Model (v polnem merilu) potopnega plovila SHINKAI 6500, ki je doseglo globino 6.500 metrov pod morsko gladino

· Leteči avtomobil SkyDrive

· Avtonomno vozilo Honda Legend Level-3 z visoko ločljivim 3D-načrtovanjem

· Model majhnega radarskega satelitskega sistema s sintetično zaslonko za izstrelitev na zahtevo in takojšnje opazovanje

· Nosljivi kiborg HAL, ki prenaša možganske signale na človeške mišice za pomoč pri telesnih funkcijah

· Sistemi za preprečevanje nesreč za napovedovanje močnega dežja in tornadov ter izmenjavo informacij na podlagi IKT

· Pametna kmetijska tehnologija, kot je avtomatiziran sistem za oskrbo z vodo in odvodnjavanje

Mednarodni gledalci bodo v ogledu razstave lahko uživali tudi prek spleta, na mobilnih napravah in osebnih računalnikih, z razlagami v več jezikih. Organizatorji bodo virtualno razstavo z veseljem predstavili kot priložnost za svetovno skupnost, da izve več o naprednem japonskem konceptu Družba 5.0. Razstavni eksponati bodo razvrščeni v naslednje teme:

Stopnja 1: Prolog

Na otvoritvi bosta med drugim predstavljena model raziskovalne potapljaške ladje SHINKAI 6500, in tridimenzionalni digitalni globus Dagik Earth. Predstavljene bodo tudi satelitske tehnologije, ki se že začenjajo uporabljati v praksi v različnih sektorjih.

Stopnja 2: Meje znanosti - Vesolje in Ocean

Med razstavnimi eksponati vrhunske japonske tehnologije za raziskovanje vesolja bodo modeli Mednarodne vesoljske postaje, japonskega eksperimentalnega modula Kibo, raketnega motorja v naravni velikosti in povratne kapsule Hayabusa2.

V predstavitev japonske tehnologije za raziskovanje oceanov in simulacijo okolja bodo med drugim vključena avtonomna podvodna vozila za raziskovanje hidro-termalnih vrelcev in virov na oceanskem dnu ter napredne rešitve za raziskovanje oceanov.

Stopnja 3: Družba 5.0 - Družba prihodnosti

Znanost in tehnologije, razvite v okviru japonskih programov SIP in ImPACT, ter njihov prispevek k izboljšanju življenja na petih področjih: 1) 100-letna življenjska doba, 2) mobilnost in socialna interakcija, 3) infrastruktura za odpornejše in varnejše življenje, 4) človeku in Zemlji prijazen način življenja ter 5) napredna proizvodnja. Razstavljeni bodo roboti, vozila in brezpilotna letala, sistemi za preprečevanje nesreč, kot so umetna inteligenca za pregled infrastrukture, robotski industrijski boroskopi, energija in viri naslednje generacije, kot so amonijevo gorivo in minerali z oceanskega dna, ter napredni materiali, kot sta sintetična pajkova svila ter močni in prožni ultra tanki polimeri.

Stopnja 4: Pot proti Družbi 5.0

Razvoj človeške civilizacije bo predstavljen s pomočjo videoposnetkov in drugih vizualnih vsebin, ki prikazujejo družbo 1.0 (lov in nabiranje), 2.0 (kmetijstvo), 3.0 (industrija) in 4.0 (informacije) ter družbo prihodnosti - Družbo 5.0. Dogodek bo potekal v stolpu TOKYO SKYTREE®, najbližji točki vesolju v Tokiu.

Stopnja 5: Kino Družba 5.0

Predvajani bodo filmi Japonske agencije za raziskovanje vesolja (JAXA) in agencije za pomorsko znanost in tehnologijo (JAMSTEC). Raziskovalci in strokovnjaki pripravili različne predstavitve tem s področja znanosti, oceanov, preprečevanja nesreč ter IKT za napredno tehnologijo in inovacije.

Uradne fotografije so na voljo tukaj.

Pregled razstave Družba 5.0

Organizatorja

Kabinet japonske vlade in Japonska agencija za pomorsko znanost in tehnologijo (JAMSTEC)

Prizorišča

Razstavna območja znotraj stolpa TOKYO SKYTREE

- Pavilijon TOKYO SKYTREE TOWN Sky Arena (4F)

- TOKYO SKYTREE TOWN - trg Solamachi (1F)

- TOKYO SKYTREE Group Floor (1F)

- TOKYO SKYTREE - galerija Tembo

- TOKYO SKYTREE TOWN - kampus univerze Chiba Institute of Technology

Datumi

15. julij - 5. september 2021

- Fizične razstave podjetij (15. julij - 19. julij)

- Fizične razstave drugih organizacij (15. julij - 28. julij)

- Podrazstava plakatov in videoposnetkov (15. julij - 5. september)

- Virtualna razstava (17. julij - 5. september) s komentarji v več svetovnih jezikih: angleščina, francoščina, španščina, kitajščina, arabščina in japonščina

Vstop

Brezplačen (vstop na podrazstavo z vstopnico, ki se prodaja v galeriji TOKYO SKYTREE Tembo)

Razstavljavci in partnerji

Na voljo na seznamu na uradni spletni strani

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210713006253/en/


Kontakt


Družba 5.0 - kontakti za medije:
Weber Shandwick
Mayuko Harada (+81-90-9006-4968)
Rina Uesugi (+81-90-2280-0041)
E-mail: society5.0expo@webershandwick.com


Vir: Vladni kabinet japonske vlade

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.