O-STA

Prvi avgustovski teden z obilo glasbenih dogodkov

Poletje v Celju se je prevesilo v drugo polovico več kot dva meseca dolgega poletnega dogajanja. Teden, ki je pred nami, bo v znamenju različnih glasbenih dogodkov. Center sodobnih umetnosti Celje danes začenja s poletnimi ustvarjalnimi delavnicami za otroke, ki jih bo izvajal vsak teden v avgustu. Več informacij o delavnicah in prijavah najdete na spletni strani www.csu.si.


Dogajanje v prvem avgustovskem tednu Poletja v Celju bo znova zaživelo na Guštovi mestni plaži na Savinjskem nabrežju, kjer bo v torek ob 18. uri glasbeno-lutkovna predstava za otroke Hvaležni medved.


V sredo ob 20.30 bo v Atriju Knežjega dvora koncert Tria Tempestoso. Četrtkovo dogajanje se bo začelo z glasbo, saj se bo ob 18. uri na Glavnem trgu začel poletni koncert GCC, nastopili bodo Lea Aram, Aljaž Šumej, Jena Knez in Aleks Breznikar. Ob 20. uri bo pri Vodnem stolpu predstavitev knjige Bojana Ekselenskega Evangelij iz Languedoca. Ob 20.30 bo v Atriju Knežjega dvora koncert klarinetov Accentus, ob 21. uri pa se bo na Starem gradu Celje začel večer smeha s Tino Gorenjak in njeno stand up komedij Večno samska.


Muzej novejše zgodovine Celje v petek bo 11. uri vabi na počitniško druženje v Hermanovem brlogu. Ob 21. uri Mestna kavarna Metropol pripravlja glasbeni večer z BK Studiem - Anabel Acoustic.


V soboto ob 20. uri se bo pri Špici začel koncert Riblje čorbe, ob 21. uri pa pri Metropolu koncert Koda Tria.


V soboto in nedeljo Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje vabi na brezplačna vodenja z lokalnimi vodiči po gradu in mestnem jedru. Na Starem gradu Celje vas bo ta konec tedna v srednjeveško življenje v sklopu programa Žive zgodovine popeljalo TKD Celje.


V svoje prostore vabi Center sodobnih umetnosti. V Galeriji sodobne umetnosti si lahko ogledate razstavo Maje Hodošček V postajanju, v Likovnem salonu Celje razstavo At some point we all have to dance in v Galeriji Račka razstavo Ane Straže Živi užitki.


Ob predhodni najavi lahko obiskovalci Starega gradu Celje znova izkusijo tudi VR doživetje Spremeni tok zgodovine. Na Starem gradu sicer lahko obiskovalci za vstopnino koristijo tudi nove turistične bone, BON21. Ob tem morajo predložiti fotokopijo osebnega dokumenta in ustrezno izjavo za upravičenca bona, minimalni znesek za koriščenje bona je 8 evrov.


Z novimi ukrepi, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije, so organizatorji javnih prireditev dolžni preverjati pogoje PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Zaradi nadgradnje aplikacije organizatorji in ponudniki pogoje preverjajo na podlagi dokazil, bodisi v tiskani bodisi v elektronski obliki, kasneje pa jih bodo preverjali tudi s pomočjo aplikacije in QR kode. Obiskovalce javnih prireditev prosimo, da imajo s seboj ustrezna dokazila, ki jih predložijo pred vstopom na prizorišče / sedišče.