O-STA

Novica o novem partnerstvu med Mikrocopom in Adacto

Fotografija prdstavnika podjetja Adacta, Nina Đorđeviča
Fotografija prdstavnice podjetja Mikrocop Tjaše Poljšak

Mikrocop in Adacta zavarovalni branži omogočata celovito in učinkovitejšo digitalno transformacijo

Podjetji Mikrocop in Adacta sta z novim partnerstvom sklenili sodelovanje, s katerim združujeta znanja in izkušnje s področja digitalnih rešitev na področju zavarovalništva. Z rešitvama InDoc EDGE in AdInsure se tako finančnim organizacijam odpira priložnost optimizacije, avtomatizacije in digitalizacije tako notranjih poslovnih procesov kot tistih, usmerjenih h končnim strankam, s čimer lahko izboljšajo interno organizacijo in dvignejo raven uporabniške izkušnje.

V zavarovalništvu zaradi kompleksnosti in raznolikosti poslovnih procesov le te velikokrat podpirajo različni informacijski sistemi, kar povečuje stroške in tveganja tovrstnega razvejanjega vzdrževanja. Konsolidacija digitalnih rešitev, izbor ključnih informacijskih sistemov in možnost tesne medsebojne integracije je zaradi tega še kako pomembno. Premišljena optimizacija in načrtovana celovita digitalizacija poslovanja, podprta z najboljšimi praksami iz industrije, pa organizacije trdno in z gotovostjo vodi na pot uspešne digitalne transformacije.

Adacta je s svojo rešitvijo AdInsure za digitalizacijo in upravljanje procesov v zavarovalnicah eno tistih podjetij, ki svojo kakovost potrjuje s številnimi mednarodnimi referencami in se je uvrstila tudi v Gartnerjev Magični kvadrant, s čimer je še dodatno okrepila svojo pozicijo na izredno konkurenčnem trgu zavarovalništva.

Ninoslav Đorđević, izvršni direktor v Adacti za EU and Adriatic regijo, je o partnerstvu povedal: "Številne zavarovalnice še vedno uporabljajo starejše sisteme, ki organizacijam preprečujejo, da v središče poslovnega modela postavijo tako stranke kot tudi uporabnike. AdInsure je sodobna platforma, digitalna osnova za zavarovalnice vseh velikosti, ne glede na specializacijo, in jim omogoča, da ostanejo v koraku s spremembami, delajo pametneje ter hitreje predstavljajo nove produkte. Partnerstvo s podjetjem Mikrocop našim naročnikom omogoča dostop do vrhunskih funkcionalnosti rešitve InDoc EDGE in dodatnih možnosti, da AdInsure prilagodijo svojim potrebam."

Mikrocopova platforma za upravljanje informacij InDoc EDGE bo platformo Adinsure dopolnjevala na področju celovitega upravljanja dokumentov in elektronskega podpisovanja ter s certificirano zakonsko skladno dolgoročno hrambo. Kombinacija obeh rešitev bo naročnikom omogočila hitrejši, skladen in varnejši prehod na digitalno poslovanje.

"Pospešek digitalizacije je organizacije spodbudil, da naredijo korak naprej tudi v podpornih internih postopkih. S funkcionalnostmi rešitve InDoc EDGE za digitalizacijo navznoter, e-podpisovanje in učinkovito dokumentno poslovanje bomo s skupnim nastopom z Adacto strankam omogočili še boljšo digitalno izkušnjo in večjo optimizacijo poslovanja, hkrati pa s komplementarnostjo rešitev InDoc EDGE in AdInsure širimo poslovne koristi za stranke in dvigujemo raven celovitosti ponudbe." je dejala Tjaša Poljšak, direktorica prodaje in trženja v Mikrocopu.

O Mikrocopu

Mikrocop je že več kot 40 let vodilni ponudnik rešitev za učinkovito in zakonsko skladno dokumentno poslovanje. S prilagodljivo platformo za upravljanje informacij InDoc EDGE uporabnikom omogoča, da dosežejo koristi digitalizacije in izkoristijo svoj potencial na poti digitalne preobrazbe poslovanja podjetja. Platforma InDoc EDGE združuje zmogljivosti zajema podatkov, upravljanja dokumentov in uporabe poslovnih rešitev z e-podpisovanjem in elektronsko hrambo v oblaku ali na infrastrukturi stranke.

O Adacti

Adacta je vodilni ponudnik programske opreme za zavarovalništvo. Njena zavarovalna platforma AdInsure zavarovalnicam Life in P&C zagotavlja sodoben in moderen način upravljanja procesov in poslovanja. Platforma zagotavlja spremljanje sprememb na trgu in s podporo zaposlenim pri delu omogoča optimizacijo dela, hitrejši prodor ponudbe na trgu in boljšo uporabniško izkušnjo. Adacta že od leta 1989 podpira zavarovalnice pri uresničevanju svojih digitalnih zmogljivosti in povečevanju dobička. Njihovo poslanstvo je preprosto: opolnomočiti vodilne v panogi, da s tehnologijo uresničijo svoj potencial.