O-STA

Mikrocopov spletni seminar: Kaj morajo kadrovske službe vedeti o varstvu osebnih podatkov

Fotografija predavatelja Grega Vozel iz Mikrocopa
Dodatna fotografija za k članku

Mikrocopov spletni seminar: Kaj morajo kadrovske službe vedeti o varstvu osebnih podatkov

V obdobju velikih podatkov in v luči aktualnega dogajanja je zelo pomembno, da podjetja poznajo in dosledno spoštujejo svoje pristojnosti in omejitve glede zbiranja in upravljanja osebnih podatkov zaposlenih. V podjetju Mikrocop, ki so med drugim specializirani tudi za svetovanje strankam pri zagotavljanju varstva osebnih podatkov in skladnosti z veljavno zakonodajo (GDPR, ZVOP), opažajo, da je to področje trenutno zelo pereče, zato bodo v četrtek, 30. septembra 2021, na brezplačnem spletnem seminarju predstavili številne pasti in odgovore nanje. Grega Vozel, pravnik in izkušen DPO bo vsem udeležencem pomagal razjasniti njihove dileme, saj je zupanje med zaposlenimi in delodajalci pravi razlog za urejeno varstvo osebnih podatkov v podjetju.

Večina podjetij v kadrovskih evidencah hrani veliko količino osebnih podatkov zaposlenih in drugih posameznikov. Sistematično in zakonsko urejeno področje osebnih podatkov v kadrovskih evidencah je še kako pomemben dejavnik, zato moramo skrbno ravnati s kadrovsko dokumentacijo, ki vsebuje osebne podatke. Katerih podatkov kadroviki ne smejo obdelovati, kako poskrbeti za varno uničenje oziroma brisanje podatkov ter kako zagotoviti varno deljenje podatkov, ko večina dela poteka od doma, boste izvedeli na Mikrocopovem brezplačnem spletnem seminarju, na katerem bo z vami Grega Vozel, pravnik in izkušen DPO za zunanje naročnike.

Seminar je namenjen kadrovnikom, vodjem kadrovskih služb, pravnikom, direktorjem in vsem, ki želijo vzpostaviti, voditi in hraniti kadrovske evidence skladno z veljavno zakonodajo.

Brezplačni spletni seminar bo potekal v četrtek, 30. 9. 2021, z začetkom ob 11. uri.

Prijava na seminar

O predavatelju:

Grega Vozel za Mikrocop in njegove poslovne partnerje opravlja vlogo pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov (DPO). Pri svojem delu stremi k zagotavljanju najvišjih etičnih in pravnih standardov. Ko gre za varstvo osebnih podatkov strank in zaposlenih, ne pristaja na kompromise.