O-STA

Apollo Gold začasno prekinil izkop v rudniku Montana Tunnels

DENVER, 25. oktobra 2005 - Poslovna skupina Apollo Gold Corporation (v nadaljevanju "Apollo" ali "podjetje") (TSX:APG) (AMEX:AGT) je objavila začasno prekinitev izkopa rude iz svojega rudnika Montana Tunnels zaradi težav, ki so se pojavile vzhodni steni jaška. Čeprav je dostop do jaška še zmeraj mogoč, pa ni v skladu z varnostnimi standardi podjetja. Podjetje je zato naročilo izvedbo tehničnega pregleda možnih dostopov do jaška in elaborat ostalih varnostnih vprašanj v povezavi z rudnikom. Apollo namerava v nadaljnjih 14. dneh z omejenim številom delavcev nadaljevati s predelavo zalog rude z nizko vsebnostjo kovin ter proizvajati svinčeve in cinkove koncentrate ter Dore zlato.

R. David Russell, predsednik uprave Apollo je ob tem izjavil, da je "podjetje začelo s tehničnim pregledom, ki ga izvajajo zunanji svetovalci. Pregled, ki bo trajal od dva do štiri tedne, se bo osredotočil predvsem na razvoj in analizo možnosti dostopa do jaška, ki bi omogočil varen nadaljnji izkop rude. Kot zmeraj bo naše glavno vodilo ostalo zagotavljanje varnih delovnih pogojev ob hkratnem stroškovno učinkovitem poslovanju. Večini delavcev v rudniku Montana Tunnels je bilo, dokler pregled ne bo končan, začasno prekinjeno delovno razmerje. Apollo obžaluje posledice, ki jih bo začasno odpuščanje imelo za naše delavce. Trenutno ne moremo oceniti skupnega gospodarskega vpliva, ki jih bo ta dogodek imel na poslovanje podjetja."

O poslovni skupini Apollo Gold

Apollo Gold se ukvarja s proizvodnjo zlata. Za ta namen upravlja z rudniki v ameriških zveznih državah Montana in Nevada, trenutno pa izvaja še projekt Black Fox v Ontariu v Kanadi in raziskovalni projekt Huizopa na območju zlate rude v pogorju Sierra Madre v Chihauhuai v Mehiki.

Projekt Black Fox se izvaja na prelomnici Destor-Porcupine na znanem rudarskem območju Abitibi Greenstone, kjer je bilo doslej izkopanega več kot 75 milijonov unč zlata v znanih rudnikih kot so Dome, Hoyle Pond, Hollinger, Holt McDermott in Harker Halloway. Podjetje Apollo je kupilo Black Fox proti koncu leta 2002, v času nizkih cen kovin, kot del strateškega načrta za razvoj proizvodnje visokokakovostnega zlata in postopne opustitve manj kakovostnih programov. Apollo trenutno načrtuje nadaljevanje površinskega in globinskega vrtanja na glavnem nahajališču mineralov in kovin na območju Black Fox, kjer se poleg visokokakovostnega zlata nahajajo tudi zaloge visokokakovostnega srebra, svinca in cinka.

Izjave o pričakovanjih

Izjave, ki jih vsebuje to sporočilo, vsebujejo napovedi glede poslovanja družbe, kot jih pojmuje odstavek 21E ameriškega zakona o trgu vrednostnih papirjev iz leta 1934 in novele tega zakona. Vse izjave, povezane s pregledi stene jaška in možnostmi dostopa v rudniku Montana Tunnels, nadaljevanje izkopa, predelava zalog rude z nizko vsebnostjo kovin in ekonomski vpliv na poslovanje podjetja ter prihodnji načrti in cilji Apolla so del izjav o pričakovanjih, ki vsebujejo številna tveganja in katerih končni rezultat je negotov. Ne moremo jamčiti, da se bodo trditve zapisane v teh izjavah uresničile. Prav tako se lahko končni rezultati in prihodnji dogodki bistveno razlikujejo od napovedi v izjavi o pričakovanjih. Dejavniki, zaradi katerih se dejanski rezultati lahko razlikujejo od tu navedenih oziroma napovedanih, so med drugim: ali bodo zunanji tehnični svetovalci lahko izdelali načrt za zagotovitev varnega dostopa do jaška v rudniku Montana Tunnels ter sposobnost Apolla za izpeljavo njihovih priporočil; rezultati neodvisnih kanadskih poročil NI 43-101; rezultati analiz in dodatnih raziskovalnih vrtanj ter preizkušanj vzorcev; zamude pri pridobivanju dovoljenj ali odobritev; tehnični; tehnične ali morebitne težave v kakovosti rude; težave pri izkopu ali predelavi; finančna sredstva pod ugodnimi pogoji, v primeru potrebe po takih sredstvih za nadaljevanje izkopa v rudniku Montana Tunnels; finančna sredstva na voljo pod ugodnimi pogoji za prihodnje raziskave in razvoj Black Fox ter ostalih rudnikov in projektov podjetja; ter ostali dejavniki, ki jih družba sporoča pod naslovom "dejavniki tveganja" v svojih poročilih, oddanih borzi v Torontu (Toronto Stock Exchange), Ameriški borzi (The American Stock Exchange), ameriški Agenciji za trg vrednostih papirjev in ostalim regulatornim službam.

Dave Young,

720-886-9656, int. 217,

brezplačna: 1-877-465-3484

E-pošta: info@apollogold.com

Spletna stran: www.apollogold.com