O-STA

Izjava za javnost: Kako zelen in trajnosten je šport?


Vabimo športne organizacije, lokalne skupnosti in ostale deležnike pri izvedbi športnih programov, prireditev in dogodkov, da podajo svoje izkušnje in izzive glede izvajanja trajnostnih ukrepov in zelene strategije.

LJUBLJANA, 14. oktober 2021 - V sklopu mednarodnega projekta Green Sports Hub Europe (GSHE) do konca oktobra zbiramo odzive organizacij in institucij različnih velikosti širom Evrope glede trajnostnih izzivov in prijemov v športnih organizacijah, lokalnih skupnostih ter ostalih deležnikov pri izvedbi in organizaciji športnih programov, prireditev in dogodkov.

Vprašalnik je na voljo v petih jezikih, tudi v slovenskem, in je https://www.surveymonkey.co.uk/r/European_Sustainability.

Splošni cilj projekta GSHE je zagotoviti sistem podpore organizacijam pri izmenjavi znanja in dobrih praks, ponuditi orodja za samoocenjevanje in priporočila, ki bodo omogočila bolj zelen in trajnostni športa ter zmanjševanje negativnih vplivov na okolje.

V Sloveniji sta partnerja projekta GSHE, ki ga sofinancira program Evropske unije Erasmus+, EUSA institut in Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez.

Več informacij:
www.eusa.eu, office@eusa.eu, 01 256 00 56