O-STA

Ob podpori finančnega svetovalca NLB prodaja skupine JUB uspešno zaključena

NLB po pooblastilu večine delničarjev in družbenikov skupine JUB (v nadaljevanju Delničarji) sporoča, da je bila 28. oktobra sklenjena kupoprodajna pogodba med Delničarji in družbo DGL International (UK) Ltd (DGL) za prodajo 99,8 % deleža lastništva v družbi DP JUB d.d. DGL je v lasti družbe DuluxGroup Limited, vodilne proizvajalke barv in premazov v Avstraliji, ki je članica skupine Nippon Paint Holdings, četrte največje svetovne proizvajalke barv in premazov. Kupoprodajna pogodba je sklenjena pod odložnimi pogoji, med katerimi je pridobitev soglasij agencij za varstvo konkurence v določenih državah. Finančni svetovalec v postopku prodaje je bila NLB.

Sašo Kokalj, generalni direktor skupine JUB, je ob podpisu kupoprodajne pogodbe poudaril: "S podpisom te pogodbe se po več kot 140 letih tradicije proizvodnje barv v Dolu pri Ljubljani začenja novo poglavje v zgodovini skupine JUB. Danes je JUB eno od vodilnih podjetij v Jugovzhodni Evropi na področju proizvodnje barv in fasadnih sistemov ETICs, posluje pa tudi v Srednji Evropi. Verjamemo, da je kombinacija JUB-ovega močnega tržnega položaja v Jugovzhodni in Srednji Evropi, z znanjem in izkušnjami iz poslovanja na svetovnih trgih ter s kapitalsko močjo prihodnjega uglednega mednarodnega lastnika, dobra popotnica za nadaljnjo rast in razvoj skupine JUB."

Andrej Lasič, pomočnik uprave NLB za korporativno in investicijsko bančništvo, pa je ob tej priložnosti izpostavil: "Zadovoljni smo, da smo skupini JUB pomagali do dolgoročnega strateškega lastnika, ki ji bo omogočil nadaljnjo rast. Z uspešnim zaključkom ene največjih prodajnih transakcij v Sloveniji smo dokazali, da lahko NLB svoje stranke na vseh trgih v regiji uspešno podpre tudi s finančnim svetovanjem pri najzahtevnejših projektih s področja podjetniških financ, ki dopolnjujejo klasične bančne produkte."