O-STA

Podjetje NOVA Information Systems bo kupilo podjetje Citibank Card Acceptance v Evropi; prevzem bo razširil prisotnost podjetja NOVA na globalnem nakupovalnem trgu; podvojilo bo število bančnih avtomatov in POS terminalov v Evropi

ATLANTA, ZDA & DUBLIN, Irska - (BUSINESS WIRE) - 18. november, 2005 - Podjetje za informacijske sisteme NOVA Information Systems (NOVA), ki je hčerinska družba in v izključni lasti podjetja U.S. Bancorp (NYSE:USB), je danes sporočilo, da je njegova podružnica euroConex podpisala pogodbo za prevzem Citibank(R) Card Acceptance (CCA), vodilnega evropskega podjetja za poslovanje z bančnimi karticami, del družbe Citigroup, Inc. (NYSE:C). Ta strateški prevzem vključuje več kot 100.000 bančnih avtomatov in POS terminalov v 31 državah in podružnice podjetja CCA s sedeži v Veliki Britaniji, Nemčiji in Belgiji. S to pogodbo ima podjetje euroConex skupno več kot 200.000 bančnih avtomatov in POS terminalov v svojem portfelju.

Podjetje CCA je s svojimi storitvami močno prisotno na hitro rastočem evropskem trgu poslovanja z več valutami in čezmejnega nakupovanja. Čezmejno nakupovanje naj bi se po pričakovanjih hitro razširilo, saj ga deloma spodbujajo predpisi Evropske unije, ki promovirajo večjo čezmejno konkurenčnost.

Prevzem podjetja CCA je eden največjih v zgodovini podjetja euroConex, prav tako pa je del trenutne strategije podjetja NOVA, ki želi povečati svojo prisotnost v Evropi, tako da partnerje, bančne avtomate in POS terminale po vsej regiji oskrbuje s širšo ponudbo plačilnih storitev, vključno s čezmejnim nakupovanjem, poslovanjem z več valutami in dinamičnimi rešitvami za pretvorbo valut.

"Ta prevzem je naša najpomembnejša poteza, ki bo še povečala naš delež na vseevropskem nakupovalnem trgu in pridobila velik del tega rastočega sektorja," je povedal Stuart C. Harvey, Jr., predsednik uprave podjetij NOVA in euroConex. "Podjetje CCA je pokazalo svojo uspešnost v sektorju, tako da si je ustvarilo močan portfelj. V čast nam je, da lahko služimo njihovim strankam z našim portfeljem rešitev za plačilo in dodano vrednost, s čimer bodo obdržali svojo konkurenčno prednost na tem histro spreminjajočem se trgu."

"S to pogodbo smo bliže našemu cilju, da naš kapital uporabimo v podjetjih z največjim potencialom rasti: izdajanje kreditnih kartic, bančne, potrošniške in finančne storitve," je povedal Frits Seeger, izvršni direktor za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko družbe Citigroup Global Consumer Group. "Prepričani smo, da bodo po izvedbi pogodbe našim strankam še vedno na voljo kakovostne storitve, saj podjetje NOVA vedno znova dokazuje, kako je predano temu poslu."

Podjetje euroConex bo zaposlilo okrog 160 ljudi, trenutno zaposlenih v podjetju CCA, tako da bo zagotovilo storitve za stranke v obstoječih poslovnih centrih. Prevzem, ki je odvisen od več ukrepov regulatorjev trga, bo po pričakovanjih zaključen do konca leta 2005. Pogojev pogodbe podjetja niso razkrila.

O podjetju NOVA

Podjetje za informacijske sisteme NOVA Information Systems, vodilno podjetje v plačilni industriji, je hčerinska družba in je v popolni lasti podjetja U.S. Bancorp (NYSE:USB). Podjetje NOVA in njeni podružnici euroConex in Elan finančnim institucijam in strankam v ZDA, Kanadi in Evropi s skupnimi močmi nudijo storitve za globalno poslovanje na bančnih avtomatov in POS terminalih. Podjetje NOVA nudi integrirane plačilne storitve za več kot 800.000 bančnih avtomatov in POS terminalov v ZDA in Evropi. Za več informacij obiščite njihovo spletno stran www.novainfo.com.

O podjetju euroConex

Podjetje euroConex Technologies, Ltd je evropska podružnica podjetja NOVA Information Systems, ter hčerinska družba in v popolni lasti podjetja U.S. Bancorp. Podjetje s svojimi integriranimi plačilnimi storitvami oskrbuje finančne institucije, bančne avtomat in POS terminale na Irskem, v Veliki Britaniji, Franciji, na Švedskem, Nizozemskem, v Španiji, na Poljskem in Norveškem, z uporabo večvalutne platforme. Poleg domače prodaje, mednarodne prodaje in internetnih storitev, podjetje euroConex prav tako nudi široko paleto specialnih več-valutnih produktov, tudi z dinamično pretvorbo valut, Dynamic Currency Conversion (DCC). Za več informacij obiščite njihovo spletno stran www.euroconex.com.

KONTAKT:

NOVA Information Systems

Michelle Graff, 678-731-5064

michelle.graff@novainfo.com

ali

euroConex

Jaime Domingo, + 353 1 2390 208

jaime.domingo@euroconex.com