O-STA

Podjetje NOVA prevzelo podružnico za plačilne terminale First Horizon; Posel bo obseg poslovanja razširil za 53,000 plačilnih terminalov

ATLANTA--(BUSINESS WIRE)--31. januarja 2006 -- Družba NOVA Information Systems (NOVA), ki je v izključni lasti ameriške banke U.S. Bancorp (NYSE:USB), je danes sporočila, da je sklenina končni dogovor o nakupu podružnice za plačilni promet družbe First Horizon Merchant Services Inc. (FHMS), ki je v izključni lasti banke First Tennessee Bank, dela skupine First Horizon National Corp. (NYSE: FHN). Pri nakupu gre za 53,000 plačilnih terminalov v ZDA, Kanadi in Portoriku, 400 zaposlenih in FHMS-ove prodajne in poslovne enote v Englewoodo v Koloradu ter Orlandu na Floridi.

FHMS je drugi največji ponudnik plačilnega prometa za hotele v ZDA, ob tem pa oskrbuje še restavracije, trgovino, ponudnike zdravstvenih storitev in avtomobilsko industrijo. Nove plačilne storitve se bodo tržile neposredno preko zastopnikov in skozi strateško partnerstvo z 208 bankami First Horizon National Corporation v zveznih državah Tennessee, Mississippi, Virginia, Georgia in Texas. Po projekcijah bo nakup Novin promet obdelave plačil kreditnih in debetnih kartic povečal za 25 milijard dolarjev letno. V skladu z določili dogovora je začetna cena posla približno 433 milijonov dolarjev, ki pa se lahko še poveča na podlagi doseženih rezultatov.

"First Horizon je uveljavljen in prepoznaven vodilni igralec na trgu, z dolgoletnimi pozitivnimi rezultati in solidno rastjo," je dejala Pamela A. Joseph, predsednica uprave NOVA Information Systems. "Njihova obsežna baza plačilnih terminalov, specializirani produkti, omrežna infrastruktura in izkušeno osebje dopolnjujejo naše obstoječe poslovanje in ga širijo na turistične agencije in industrijo zabave. V čast nam je, da so izbrali družbo NOVA kot verodostojnega partnerja, ki bo poskrbel za potrebe njihovih strank."

"Zgodovinsko gledano je bilo za nas vedno pomembno biti podjetje za obdelavo plačil, ki na vsakem koraku ustvarja vrednost z edinstvenimi produkti, ki so predmet notranjega nadzora," je dejal Ronald R. Nation, direktor oddelka za storitve pri First Horizon Merchant Services. "Z obstoječimi globalnimi zmogljivostmi družbe NOVA lahko sedaj ponudimo enotne storitve za naše stranke po vsem svetu. Kar je še pomembneje, trenutno ni niti enega pooblaščenega ponudnika storitev Visa in MasterCard, ki bi lahko po vsem svetu nudil te storitve brez zanašanja na zmogljivosti tretjih strani." Posel naj bi bil zaključen v prvem četrtletju letošnjega leta. Dodatne informacije v zvezi s poslom so na voljo na spletni strani U.S. Bancorp. Za dostop do informacij pojdite na spletno stran www.usbank.com in kliknite na povezavo "About U.S. Bancorp" nato pa "Investor/Shareholder Information." Povezava na predstavitev s slikami je dosegljiva na "Press Releases" ter "Webcasts and Presentations."

Pamela A. Joseph, glavna izvršna direktorica družbe NOVA Information Systems, bo v sredo, 1. februarja ob 9h po vzhodnem času gostila telekonferenco, ki bo na voljo preko telefona in na spletni strani www.usbank.com. Za dostop do konference pokličite na telefonsko številko 800-795-1259 in zahtevajte NOVA konferenčni klic. Sodelujoči izven ZDA lahko pokličejo na 785-832-1523. V primeru, da ne morete sodelovati, bo posnetek na voljo približno eno uro po koncu konference dne 1. februarja 2006 do 8. januarja 2006 do 11.59h po vzhodnem času. Za dostop do posnetka pokličite na 888-276-5315. Če kličete izven ZDA vtipkajte 402-220-2332. Po 8. februarju bo posnetek na voljo na spletni strani U.S. Bancorp www.usbank.com.

O družbi First Horizon Merchant Services

First Horizon Merchant Services je del skupine First Horizon National Corp. (NYSE:FHN), ki ima 13,000 zaposlenih in nudi finančne storitve preko več sto predstavništev v več kot 40 zveznih državah ZDA. Glavne blagovne znamke -- FTN Financial, First Horizon in First Tennessee -- strankam nudijo širok spekter produktov in storitev, vključno s: kapitalskimi trgi, kjer je eden največjih zavarovalcev državnih vrednostnih papirjev; hipotekarnim bančništvom, kjer je med 15 največjimi ponudniki storitev v državi in jo je podjetje J.D. Power and Associates uvrstilo med deset najboljših glede na zadovoljstvo strank; in bančništvom za pravne in fizične osebe, kjer ima največji tržni delež v Tennesseju in se ponaša z enim najboljših količnikov zvestobe strank. AARP ter revije Working Mother in Fortune podjetja skupine FHM priznavajo kot ene izmed najboljših delodajalcev. Revija FHN Business Ethics jo je uvrstila na seznam 100 najboljših podjetij po družbeni odgovornosti. Več informacij je na voljo na www.fhnc.com.

O družbi NOVA

NOVA Information Systems, ena izmed vodilnih družb na področju obdelave plačil, je podružnica v izključni lasti U.S. Bancorp (NYSE:USB). Skupaj s povezanimi družbami euroConex in Elan nudi globalne storitve obdelave plačil za finančne institucije in druge stranke v ZDA, Kanadi in Evropi. NOVA nudi integrirane storitve obdelave plačil več kot 800,000 pravnim osebam. Več informacij je na voljo na www.novainfo.com.

KONTAKT: NOVA Information Systems
NOVA Media Relations: Michelle Graff, 678-731-5064 michelle.graff@novainfo.com ali
First Horizon Merchant Services
Ronald R. Nation, 303-268-2688 RRNation@fhms.com ali
U.S. Bancorp
U.S. Bancorp Investor Relations
Judith Murphy, 612-303-0783
judith.murphy@usbank.com