O-STA

Telekom Slovenije ob zaključku leta 30.000 evrov namenja petim organizacijam, ki pomagajo starejšim, otrokom in mladostnikom

Ljubljana, 23. decembra - Ob zaključku leta je Telekom Slovenije donacijo v skupni višini 30.000 evrov namenil petim organizacijam, ki pomagajo starejšim, ki živijo sami, ter otrokom in mladostnikom, ki potrebujejo rehabilitacijo, so dolgotrajno bolni ali prihajajo iz socialno nespodbudnih okolij. Tako je 10.000 evrov Telekom Slovenije doniral projektu Botrstvo v Sloveniji in za naslednji dve leti prevzel botrstvo 14 otrok. Donacije v višini 5.000 evrov pa je namenil Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik, Centru za usposabljanje Elvira Vatovec iz Strunjana, zavodu Zlata mreža in društvu Humanitarček, ki pomaga starejšim v socialni stiski.

Telekom Slovenije svojo družbeno odgovornost prek sponzorskih in donatorskih aktivnosti izkazuje skozi vse leto, ob zaključku leta pa še dodatno pomaga tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. "Kot vodilni slovenski operater odgovorno vračamo družbi, v kateri delujemo. Družbena odgovornost je pomemben del našega poslovanja, kar nenazadnje potrjuje tudi srčnost in skrbnost naših zaposlenih, ko je potrebno stopiti skupaj in ob različnih priložnostih pomagati tistim, ki se znajdejo v stiski," je ob tem izpostavil Cvetko Sršen, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Projekt Botrstvo v Sloveniji je pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje nastal leta 2010. Namenjen je otrokom in mladostnikom iz vse Slovenije, ki v okviru svojih družin potrebujejo dodatno podporo in pomoč za izboljšanje kakovosti življenja. "Pandemija je prinesla mnoge dodatne stiske. Z donacijo bo Telekom Slovenije postal boter štirinajstim otrokom, ki sicer ne bi imeli priložnosti. Ti otroci bodo dve leti preskrbljeni bodisi za plačljive šolske obveznosti bodisi za interesne dejavnosti, zdrav razvoj in enake možnosti," je ob predaji donacije izpostavila Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje. Donacijo je Aniti Ogulin v imenu Telekoma Slovenije predal predsednik uprave, Cvetko Sršen.

Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik (CIRIUS Kamnik) na področju rehabilitacije in usposabljanja gibalno oviranih oseb deluje od leta 1947. Z njihovo pomočjo se lahko mladostniki, ki jim zdravstveno stanje ne dovoljuje klasičnega izobraževanja, izobražujejo in usposabljajo za čim bolj samostojno življenje, nekateri pa tudi za delo. "Veseli nas, da Telekom Slovenije, ki tudi na ta način dokazuje, da je družbeno odgovorno in socialno usmerjeno podjetje, pomaga otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami. V obdobju pandemije COVID-19 in ukrepov, povezanih s tem, je zanje še posebej težko in zahtevno. Donacijo bomo namenili izvajanju vzgojno-izobraževalnih, svetovalnih, terapevtskih, rehabilitacijskih in zdravstvenih storitev," je ob tem dejal Goran Pavlič, direktor CIRIUS Kamnik.

Center za usposabljanje Elvira Vatovec iz Strunjana obiskuje osemdeset otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Več kot polovica jih je dolgotrajno bolnih in bodo doživljenjsko odvisni od staršev in družbe. V Centru želijo vsem omogočiti ustrezne možnosti za učenje, delo in igro z namenom razvoja njihovih maksimalnih sposobnosti. "Naši učenci, ki jim je šport zelo pri srcu, se bodo razveselili temeljito obnovljenih zunanjih športnih površin. Z donacijo Telekoma Slovenije bomo preplastili in obnovili beton na košarkarskem igrišču, uredili bomo tudi nov vhod in osvetlitev igralnih površin. Gibanje na prostem je za psihofizični razvoj vsakega otroka zelo pomembno, hkrati pa se učenci ob športnem udejstvovanju naučijo pravil obnašanja in sodelovanja v ekipi," poudarja Korado Lešnik, ravnatelj Centra za usposabljanje Elvira Vatovec.

V zavodu Zlata mreža v okviru projekta PROSTOFER opravljajo brezplačne prevoze za starejše že v 74 občinah po vsej Sloveniji. "Le v zadnjem letu se nam je priključilo 25 novih občin, kar kaže na to, da starejši brezplačne prevoze po nujnih opravkih - do zdravnika, lekarne, pošte, banke in podobno - resnično potrebujejo. Veliko starejših živi samih ali v odmaknjenih krajih, zato je zanje tovrstna pomoč ključna. Donacijo bomo namenili za usposabljanje prostovoljcev, ki so srce našega projekta, ter si še naprej prizadevali, da bodo brezplačni prevozi za starejše na voljo po vsej Sloveniji," pravi Miha Bogataj, direktor zavoda Zlata mreža.

e@ e a TelekomSlovenije
Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel.: +386 1 234 10 00, www.telekom.si Viozna stevilka: 1/24624/00, Okrozno sodisée v Ljubljani, Osnovni kapital: 272.720.664,33 EUR, Matiéna Stevilka 5014018, Identifikacijska Stevilka za DDV: SI98511734