O-STA

Podjetje Kosmos Energy pridobilo 35% delež ploščadi Kombe-N'sepe Block na obali Kameruna

DALLAS - (BUSINESS WIRE) - 8. december, 2005 - Podjetje Kosmos Energy je danes sporočilo, da je prek svoje hčerinske družbe Kosmos Energy Cameroon pridobilo 35% delež naftne ploščadi Kombe-N'sepe Block na obali Kameruna.

Naftna ploščad Kombe-N'sepe Block se razteza na 3.026 kvadratnih kilometrih in se nahaja na obalnem pasu v zalivu Douala. Ploščad stoji več kot 100 kilometrov južno od mesta Douala.

Partnerji podjetja Kosmos na naftni ploščadi sta podjetji Perenco, operater projekta z 40% deležem, in Societe Nationale des Hydrocarbures (SNH), kamerunska nacionalna naftna družba z 25% deležem.

Predhodna vrtanja v bližini naftne ploščadi Kombe-N'sepe Block so potrdila prisotnost delujočega naftnega sistema. Podjetje Perenco bo kmalu ocenilo svoje odkritje, naftno vrtino M'Via, ki se nahaja na večji površini nedaleč od naftne ploščadi.

Podjetje Kosmos in njegovi partnerji načrtujejo, da bodo proti koncu leta 2006 izvedli dvodimenzionalne seizmične meritve v skladu z večletnim sporazumom o raziskavah in črpanju nafte. Po obdelavi in razlagi seizmičnih podatkov nameravajo partnerji izvrtati raziskovalno naftno vrtino.

"Ta pridobitev predstavlja Kosmosov vstop v Kamerun in nam nudi priložnosti za pomembne raziskave. Preiskali bomo premalo raziskano severno območje usedlin iz pozne krede, ki se je izkazalo za uspešno od južnega Kameruna do Gabona," je povedal James C. Musselman, predsednik in izvršni direktor podjetja Kosmos.

"Veselimo se sodelovanja z našima partnerjema na ploščadi, podjetjema Perenco in SNH. Obe podjetji razpolagata z dobrim tehničnim in strokovnim znanjem, poleg tega pa imata izkušnje na komercialnem področju v zahodni Afriki. Pričakujemo, da se bo med nami in našim gostiteljem, Republiko Kamerun, razvilo dolgoročno delovno razmerje," je Musselman dodal.

O podjetju Kosmos Energy:

Kosmos Energy je zasebno mednarodno podjetje za raziskave in črpanje nafte, ki se predvsem osredotoča na zahodno Afriko, in sicer Benin, Kamerun, Gano, Maroko in Nigerijo. Kosmos vodita izkušena uprava in ekipa tehničnih sodelavcev s številnimi izkušnjami v zahodni Afriki in drugod po svetu, ki sta že večkrat uspešno našli in razvili pomembna naftna nahajališča. S pomočjo mednarodnih zasebnih finančnih investitorjev Warburg Pincus in Blackstone Capital Partners, ima podjetje velike finančne in operativne zmogljivosti, da izvede in sodeluje v več pomembnih projektih. Za dodatne informacije, obiščite spletno stran www.kosmosenergy.com.

Dallas W. Greg Dunlevy,

972-739-7700

ali

Perenco Paddy Spink,

011-44-20-7901-8200