O-STA

Podelitev nagrade nemškega gospodarstva, 13.1.2022

Sporočilo za javnost | Ljubljana, 7. januar 2022

VABILO MEDIJEM

Virtualno kick-off novoletno srečanje in podelitev Nagrade nemškega gospodarstva 2021

"Trajnostni razvoj, dejavnik sprememb v podjetjih in družbi"

KDAJ: četrtek, 13. januar 2022 | 10:00 - 12:00

KJE: digitalni dogodek, ki se snema - spletno orodje Zoom. Povezavo (link) na dogodek, boste prejeli ob registraciji na dogodek, dan pred dogodkom.

AKREDITACIJE: TUKAJ

Spoštovani novinarji in uredniki,

Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) bo tudi letos podelila Nagrado nemškega gospodarstva 2021 v sodelovanju z Veleposlaništvom Zvezne Republike Nemčije v Sloveniji, IEDC - Poslovno šolo Bled in z inštitutom WISE za razvoj trajnostnega delovanja in etičnega poslovanja v rastočih gospodarstvih, katerega je ustanovila IEDC - Poslovna šola Bled. Strokovna komisija je izbrala naslednje finaliste: slovenski razvijalec in proizvajalec izolacijskih materialov Knauf Insulation d.o.o., slovenski razvijalec in proizvajalec toplotnih črpalk Kronoterm d.o.o., mednarodno trgovsko podjetje Lidl Slovenija d.o.o., proizvajalec ulitkov iz aluminija in izdelkov za popolnoma električne avtomobile LTH Castings d.o.o. in proizvajalec steklenih izdelkov Steklarna Hrastnik d.o.o.

Živimo v času velike nepredvidljivosti in korenitih sprememb. Zmožnost prilagajanja in trajnostne inovacije postajajo ključni elementi, s katerimi lahko trenutne izzive spreobrnemo v nove poslovne priložnosti. V duhu prilagajanja aktualnim razmeram smo tudi letos kreativno prilagodili koncept že tradicionalnega novoletnega sprejema. 13. januarja 2022 bomo v okviru virtualnega dogodka predstavili iskre navdiha za leto 2022 in srečanje zaokrožili s svečano razglasitvijo zmagovalca Nagrade nemškega gospodarstva 2021.

Nagrada nemškega gospodarstva je prvo bilateralno priznanje, s katerim se nagrajuje trajnostna naravnanost in družbena odgovornost med podjetji v Sloveniji. Industrija 4.0 vključuje številne priložnosti in tveganja, zato si morajo podjetja, ki želijo biti uspešna v digitalni transformaciji, prizadevati ne le za stroškovno učinkovitost, ampak tudi za družbeno in okoljsko odgovorno poslovno ravnanje.

Aktualne finaliste in med njimi nagrajenca je izbrala strokovna komisija, ki jo sestavljajo: Gertrud Rantzen, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice, Eva-Ricarda Willems, namestnica veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Sloveniji, prof. dr. Danica Purg, direktorica in dekanja IEDC-Poslovna šola Bled, Simon Franko, direktor BASF Slovenija d.o.o.; BASF Croatia d.o.o.; BASF Srbija d.o.o., Christof Vollstedt, direktor Henkel Maribor d.o.o. in Marko Lukić, direktor Lumar d.o.o. (prejemnik Nagrade nemškega gospodarstva 2020).

***

PROGRAM DOGODKA

10:00-10:20 Pozdravni nagovori

· Gertrud Rantzen, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice

· Nj. Eks. Adrian Pollmann, veleposlanik ZR Nemčije v Sloveniji

· Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo RS

10:20-11:05 Okrogla miza: Trajnostni razvoj, dejavnik sprememb v podjetjih in družbi

Moderator: Borut Hočevar, novinar, Časnik Finance d.o.o.

· Eva-Ricarda Willems, namestnica veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Sloveniji

· Katja Stadler, direktorica Deslo - AHK, poslovne storitve d.o.o.

· Rok Ramšak, generalni sekretar Svetovnega inštituta za trajnost in etiko poslovanja, IEDC-Poslovna šola Bled

· Simon Franko, direktor BASF Slovenija d.o.o.; BASF Croatia d.o.o.; BASF Srbija d.o.o.

· Christof Vollstedt, direktor Henkel Maribor d.o.o.

· Marko Lukić, direktor Lumar d.o.o. (prejemnik Nagrade nemškega gospodarstva 2020)

11:05-11:30 Predstavitev finalistov in razglasitev prejemnika Nagrade nemškega gospodarstva 2021

11:30 - 12:00 Virtualno mreženje z Lumar IG in BASF Slovenija

Moderatorka: Tina Drolc, vodja korporativnega komuniciranja in prireditev

*Prireditev bo potekala v angleškem jeziku.

Vljudno vabljeni!

***

AKREDITACIJE: TUKAJ

Več infromacij:

mag. Tina Drolc

E: tina.drolc@ahkslo.si

M: +386 30 451 888

***

Slovensko-nemška gospodarska zbornica s sedežem v Ljubljani je del globalne mreže bilateralnih nemških gospodarskih zbornic, ki se nahajajo v več kot 90 državah po svetu. S ciljem spodbujanja trgovinskih in poslovnih odnosov med Slovenijo in Nemčijo je zbornica, od svoje ustanovitve leta 2006, prvi naslov za nemška podjetja in združenja glede informacij o slovenskem trgu in prvi naslov za slovenska podjetja ter združenja glede informacij o nemškem trgu.

Deutsch-Slowenische Industrie- und Handelskammer | Slovensko-nemška gospodarska zbornica | Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana, Slovenija

TRR: SI56 2900 0005 5380 552 (UniCredit Banka Slovenija d.d., BACXSI22) | ID za DDV: SI49259628 | Matična številka: 2254182

T: +386 1 252 88 60 | F: +386 1 252 88 69 | ahk@ahkslo.si | slowenien.ahk.de

BACH GCa emcee | & podelitev Nagrade nemskega gospodarstva 9 oF 13. januar 2022, Pas 10:00-12:00 cd erelaual amide) gene lg | | #PartnerForMembers
Gefordert durch: U \ Bundesministerium fur Wirtschaft und Klimaschutz aufgrund eines Beschlusses des Deutschen Bundestages
Deutsch-Slowenische Industrie- und Handelskammer Slovensko-nemska_ gospodarska zbornica MMrh. LETJAHRE DESLO