O-STA

Zelo iskani so kadri s področja elektrotehnike

Bodoči študenti bodo v sklopu virtualnih informativni dni izvedeli, kaj jim ponuja Fakulteta za elektrotehniko UL (arhiv FE UL)
Na Fakulteti za elektrotehniko UL vabijo na virtualni sprehod po njihovih študijskih programih

Elektrotehniko danes srečamo na vsakem koraku. Pri proizvodnji elektrike iz obnovljivih virov in pri baterijah za računalnike, telefone in električne avtomobile. Pri gibanju dvigal in robotov v industriji ali pri rehabilitaciji, pri kateri nam pomagajo, da se ponovno učimo uporabljati določen del telesa. Pri zahtevnih in natančnih operacijah, prenosu signalov iz daljnih krajev na naše naprave in še marsikje. Danes in jutri, 11. in 12. februarja, bodo v sklopu informativnih dnevov bodoči študenti lahko preverili, s katerimi študijskimi programi na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (FE UL) lahko pridobijo znanja in izkušnje, ki jim bodo pomagali, da bodo tudi oni lahko avtorji novih tehnoloških rešitev, s katerimi bomo kot družba uspešno napredovali.

Zelo iskani kadri s področja elektrotehnike

Elektrotehnika danes pokriva različna področja, kot so elektroenergetika, elektronika, avtomatika, robotika, mehatronika, zagotavljanje kakovosti, informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) in biomedicinska tehnika. Brez nje tudi ni več mogoče delati v medicini, farmaciji, ekonomiji, kemiji, računalništvu, psihologiji in še vrsti drugih ved. Zato so kadri z izobrazbo iz elektrotehnike zelo iskani.

Vabljeni na virtualni sprehod po elektrofaksu

Bodoči študentje se lahko pred informativnimi dnevi že sami sprehodijo po študijskih smereh Fakultete za elektrotehniko UL ter si pogledajo, kaj o študiju na omenjeni fakulteti in svojem poklicu pravijo inženirji elektrotehnike.