O-STA

Razvajanje na dan žena v družbi najboljših prijateljic

Pomlad je tik pred vrati in naša telesa kličejo po gibanju na svežem zraku, zdravi prehrani ter sproščanju mišic. V začetku prvega pomladnega meseca obeležujemo dan žena, ob katerem si dekleta letos privoščite razvajanje v družbi najboljših prijateljic, ki vas bo napolnilo z energijo in ponovno vzpostavilo ravnovesje v umu, duši in telesu. Za odklop in sprostitev lahko prijateljice povabite na obisk toplic, kjer boste med gibanjem, dobro hrano in lepotnimi rituali ustvarile nepozabne spomine ter se nekaj dni odklopile od vsakdana. Ena izmed idej za spomladansko sproščanje so medžimurske Terme Sveti Martin, ki se ponašajo z nazivom prvega healthness resorta v Evropi.

Poženite kri po žilah in se prebudite iz zimskega spanca

Pustna rajanja so dokončno pregnala zimo. Mraz, meglo in sivo nebo pa bodo zamenjali dolgi sončni dnevi, ki so kot nalašč za pridobivanje kondicije in krepitev imunskega sistema. Poženite kri po žilah s tekom ali kolesarjenjem v neokrnjeni naravi ali s prijateljicami tekmujte, katera je najhitrejša v bazenu. V dobri družbi je vsaka športna aktivnost bolj zabavna, rezultati redne vadbe pa se bodo kmalu poznali tudi na vaši postavi.

Razrahljajte napete mišice z masažo

Na naše počutje v veliki meri vpliva tudi naš način življenja. Če čez dan pretežno sedite, se to lahko odraža v zakrčenosti ramenskega obroča in hrbta. Dan, preživet v savni, je kot nalašč za sprostitev mišic, blagodejni termalni vrelci v bazenih pa bodo razvozlali mišične vozle. Priporočamo vam regenerativno masažo ali kakovostne lepotne tretmaje, ki bodo poživili in pomladili vašo kožo. V Beauty in Wellness centru Term Sveti Martin prisegajo na lokalna in visokokakovostna doživetja, kot je na primer masaža z oljem grozdnih pešk.

Izdelajte dišečo domačo sol za kopanje

Za luksuzen lepotni ritual vam ni treba odšteti veliko denarja ali se odpraviti na drug konec sveta - razvajanje si lahko pričarate tudi v udobju lastnega doma. Povabite prijateljice na ženski večer ob vinu in dobri hrani, po večerji pa skupaj izdelajte dišečo sol za kopanje, ki vas bo spomnila na to, da mora biti skrb zase in dobro počutje na prvem mestu. V steklenem kozarcu zmešajte skodelico in pol grobe morske soli, skodelico sode bikarbone, tri žlice poljubnih posušenih zelišč (na primer rožmarina) in dvajset do trideset kapljic najljubšega eteričnega olja. Uporabite eterično olje sivke za umirjanje ali katerega od citrusnih vonjev za poživitev in dvig razpoloženja. Pri naslednjem kopanju v vodo stresite nekaj žlic pripravljene soli in dišeča sproščujoča kopel bo nared!