O-STA

Z akcijo zbiranja pomoči za Ukrajino nadaljujemo

Mestna občina Velenje je prejšnji teden izvedla humanitarno akcijo zbiranja pomoči za Ukrajino. Odziv je bil res dober, saj smo zbrali 117 škatel hrane, 72 škatel plenic, 359 škatel oblačil, 44 škatel čevljev, 196 paketov vode, 209 škatel s kovtri, spalnimi vrečami, brisačami, 75 škatel pripomočkov za prvo pomoč, 105 škatel higienskih pripomočkov, 35 paketov toaletnega papirja, 40 paketov tehnične opreme, 6 paketov papirnatih brisač, 3 šotore, 2 invalidska vozička, 4 prenosne postelje, 1 škatlo igrač, 1 škatlo stekleničk za otroke, 2 paketa mleka in 1 škatlo plastičnih kozarcev. Zaradi izjemnega odziva občanov ter velike potrebe pomoči potrebnim v Ukrajini, bomo akcijo v naslednjih dneh ponovili, in sicer v prostorih Mladinskega hotela Velenje (Efenkova 61a) od srede, 9. marca, do sobote, 12. marca, med 10. in 18. uro. Zbiramo: zdravila, medicinske pripomočke in osnovne higienske potrebščine, nepokvarljiva živila in pitno vodo ter baterijske svetilke in generatorje. Tekstilnih izdelkov ne zbiramo več, saj smo jih zbrali dovolj!

Humanitarno akcija zbiranja pomoči smo organizirali v času od 2. marca do 5. marca. Že v soboto zvečer smo humanitarno pomoč odpeljali do mejnega prehoda Zahony-Chop, kjer ga je sprejela vojska iz vojašnice Kiev. Oni so poskrbeli, da bo zbrana pomoč prišla v prave roke po zakloniščih.

Z Uradom Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov smo ves čas v stiku in usklajujemo namestitev migrantov v Velenju. V naši občini je nastanjenih 11 oseb: v Hotelu Razgoršek dve mamici z dvema otrokoma, v Mladinskem hotelu Velenje pa so nastanjeni dve mamici z dvema otrokoma, mladostnik ter dve odrasli osebi. Poznamo tudi nekaj primerov, ko so migrante iz Ukrajine namestili sorodniki in prijatelji, ki živijo v Velenju.

Uradu smo posredovali tudi možne lokacije za namestitev v naši lokalni skupnosti. Vse namestitve s potencialnimi ponudniki usklajuje urad.

Pošiljamo fotografije z zbiralne akcije.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje