O-STA

Šaleška dolina na sejmu Alpe-Adria

Po dveh letih premora se na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani vrača sejem za vse, ki želijo aktivno preživljati svoj prosti čas. Od 23. do 26. marca 2022 bo potekal 32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria, na katerem Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju s Turistično zvezo Velenje in RTZ Saško predstavlja turistično ponudbo Šaleške doline, ki ponuja široko paleto možnosti za aktivna doživetja v naravi vsak dan v letu.

Poudarek je na aktivnih počitnicah in preživljanju prostega časa v naravi, v luči trženjske tematike slovenskega turizma v letih 2022 in 2023. Slovenija je zeleno igrišče sredi Evrope. Razgibana pokrajina Šaleške doline ponuja široko paleto možnosti za aktivna doživetja v naravi vsak dan v letu. Povzpnite se na vrh Smrekovca ali osvojite druge okoliške hribe. Obiščite Šaleška jezera. Peš ali s kolesom. Z otroki se odpravite na snežna doživetja pozimi in na vodne aktivnosti na Velenjsko plažo poleti. Vstopite v svet aktivnih doživetij. Dan zaključite s sprostitvijo v bližnjih termah ali odkrivajte bogato ponudbo podeželja Šaleške doline in si povrnite moči z lokalno kulinariko.

Zavod za turizem Šaleške doline, Turistična zveza Velenje in Regionalna turistična zveza SAŠKA bodo pripravili atraktivno predstavitev turistične ponudbe doline, ki sledi smernicam za zeleni, aktivni in 5-zvezdični turizem. Za avtentično predstavitev bodo poskrbela lokalna turistična društva. Promocijsko stojnico Šaleške doline lahko obiščete v hali A1. Letos se bo sicer predstavilo več kot 130 ponudnikov turističnih storitev iz Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Italije in Nepala ter več kot 150 članov Turistične zveze Slovenije.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje