O-STA

Amadis v sodelovanje z oddelkom PayPlug družbe Groupe BPCE za prvo svetovno aplikacijo SoftPOS, ki temelji na standardih nexo

Rešitev omogoča standardizirano sprejemanje plačil na pametnih telefonih, tabličnih računalnikih in drugih elektronskih napravah


MONTREAL in PARIZ--(BUSINESS WIRE)-- PayPlug (del podružnice za plačilne dejavnosti skupine Groupe BPCE) je izbral Amadis, globalnega posrednika plačilne programske opreme, za uvedbo svoje na sistemu nexo temelječe aplikacije za sprejemanje plačil na vrsti tradicionalnih plačilnih terminalov in naprav Android SoftPOS, in sicer s standardiziranim pristopom sprejemanja plačil, neodvisnim od okvirov za obdelavo kartic EMV® Level 2. To drastično skrajša čas uvajanja in stroške vzdrževanja ter podjetju PayPlug zagotavlja lastništvo nad svojimi rešitvami za sprejemanje kartic. Zavezništvo temelji na dolgoletnem partnerstvu med podjetjema Amadis in PayPlug.


PayPlugova nova aplikacija omogoča vsakemu sodelavcu v trgovini, da plačilo izvede na točki stika s stranko, in to kjerkoli na prodajnem mestu. Pri tem uporabi napravo, ki ima funkcijo Android NFC COTS, na primer pametni telefon, tablični računalnik ali profesionalno namensko napravo.


"Amadis nam je ponudil učinkovit način, da svojim strankam iz segmenta malih in srednjih podjetij ponudimo inovativne in nove načine sprejemanja plačil s karticami," je dejal Antoine Grimaud, izvršni direktor podjetja PayPlug. "Pričakujemo, da bo rešitev našim strankam prinesla nove priložnosti za prihodke, hkrati pa ustvarila nove točke za sprejemanje plačil v več državah in izboljšala uporabniško izkušnjo."


PayPlugova nova aplikacija vključuje vse komponente Amadis One (Amadisova rešitev SoftPOS), zlasti OLA (Open Level 2 API). OLA je abstraktni programski sloj, ki podjetju omogoča, da izvaja plačilno aplikacijo s skladom EMV ravni 2 katerega koli proizvajalca terminalov ali sistema SoftPOS - kar omogoča, da poljubno izbirajo naprave za sprejem plačil, neodvisno od ekosistema, strojne opreme in operacijskega sistema.


"Nova aplikacija PayPlug naznanja novo obdobje pri sprejemanju plačil in veseli nas, da smo del njihove rešitve," je dejal Emmanuel Haydont, izvršni direktor podjetja Amadis. "Ker so protokoli nexo postali resničnost za stranke, Amadis poenostavlja njihovo uvajanje in zmanjšuje stroške, hkrati pa podjetjem pomaga pospešiti uvajanje in dostop do več držav."


"Veseli nas, da je PayPlug skupaj s svojimi strankami še eno podjetje, ki bo imelo koristi od našega standardizacijskega dela," pojasnjuje Jacques Soussana, generalni sekretar za standarde nexo. "Naše specifikacije in protokoli odpravljajo ovire, ki so tradicionalno prisotne v ekosistemu sprejemanja plačil, tudi v netradicionalnih okoljih, kot so mobilne platforme za sprejemanje plačil, pametni telefoni, tablični računalniki in druge elektronske naprave."


Da bi bila rešitev bolj interoperabilna, je bilo treba aplikacijo PayPlug učinkovito integrirati s plačilnimi standardi nexo. Amadis je poenostavil izvajanje s svojim odprtim, na standardih temelječim ogrodjem, ki je skladen s standardi nexo.


O podjetju PayPlug


PayPlug je francoska večkanalna rešitev za plačevanje s plačilnimi karticami za mala in srednje velika podjetja. Od leta 2012 ponuja inovativno in preprosto alternativo tradicionalnim udeležencem na trgu: med drugim se ta fintech zanaša na svoj edinstven ekosistem partnerjev in integrirane funkcije, s katerimi poenostavlja vse, kar je povezano s plačili, za svojih 15.000 strank, trgovcev na drobno in e-trgovcev v Evropi. Po pridobitvi statusa plačilne institucije, ki ga je odobrila ACPR Banque de France, se je PayPlug aprila 2017 pridružil skupini BPCE. V zadnjih treh letih je PayPlug beležil skoraj 100-odstotno letno rast. www.payplug.com


O nexo standards


Nexo standards je združenje, ki se ukvarja z odpravljanjem ovir, prisotnih v današnjem razdrobljenem globalnem ekosistemu za sprejemanje plačil. Omogoča hitro, brezmejno in globalno sprejemanje plačil s standardizacijo izmenjave podatkov med vsemi zainteresiranimi stranmi za sprejemanje plačil. Specifikacije in protokoli za sporočanje nexo upoštevajo standarde ISO 20022, so univerzalno uporabni in popolnoma odprti. www.nexo-standards.org/


O podjetju Amadis


Amadis je vodilno podjetje na področju skladne programske opreme za plačila, njegova programska oprema pa deluje na več kot 40 milijonih naprav po vsem svetu. Podjetje zagotavlja najsodobnejše rešitve za urejanje in razvoj programske opreme za trgovce, proizvajalce plačilnih naprav in ponudnike storitev. Amadis trgovcem zagotavlja najširši nabor možnosti v panogi glede tehnologije programske opreme za sprejemanje plačil, ki temelji na najučinkovitejših razpoložljivih standardih, neodvisno od strojne opreme, vertikalnega segmenta maloprodaje ali geografske lege. Podjetje v panogo prinaša elitno, izkušeno ekipo za programsko opremo in omogoča rešitve za mednarodna fintech odjetja, plačilne posrednike in trgovce v več kot 23 državah. Več informacij najdete na spletni strani www.amadis.ca.


Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220327005013/en/


Kontakti


Tina Meunier Agence : Hopscotch za Pay Plug

payplug@hopscotch.fr

01 58 65 01 21


David Finkelstein - The DFI Group (za Amadis)

david@thedfigroup.net

+1 416-300-4150


Vir: Amadis


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.