O-STA

Shaw imenoval Jeana Deseillignyja na položaj predsednika skupine za predelovalne dejavnosti

BATON ROUGE, Louisiana, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 31. januar 2006 - Skupina Shaw Inc. (NYSE:SGR) je danes objavila, da je Jean Deseilligny postal predsednik oddelka za predelovalne dejavnosti na področju energije in kemije znotraj enote Shaw Stone & Webster. V tej vlogi bo Deseilligny odgovoren za globalno prodajo in vodenje poslovanja skupine, ki med drugimi področji vključuje tudi kemikalije, rafinerije in pline.

Deseilligny je bil 36 let zaposlen pri podjetju Technip, enemu od vodilnih gradbenih in strojnih podjetij na področju nafte, plina, petrokemične in ostalih panog, z letnim prometom preko 5 milijard evrov, kjer je zasedal več vodilnih mest. Med drugim je bil predsednik uprave za Srednji vzhod in JV Azijo, predsednik uprave za oddelek Upstream ter izvršni direktor za področje poslovanja pri oddelku za kopenska nahajališča.

Deseilligny je doktoriral na univerzi v Parizu ter magistriral iz politologije na inštitutu D'Etudes Politiques v Parizu.

J.M. Bernhard, predsednik uprave skupine Shaw, je ob imenovanju dejal: "Veseli smo, da se je Jean pridružil naši vodstveni ekipi. Njegove obsežne izkušnje in naše lastne tehnologije ter velik ugled v strojništvu, nabavi in gradnji nam bodo v izjemno pomoč pri nadaljnji rasti in uspehu na močnem mednarodnem predelovalnem trgu."

Deseilligny bo neposredno odgovoren direktorju oddelka za energijo in kemikalije pri skupini Shaw, Abu Fatemizadehu. Na tem položaju bo zamenjal Jima Glassa, ki bo prevzel mesto direktorja za večje projekte pri skupini Shaw.

Skupina Shaw Group Inc. je eno od vodilnih globalnih podjetij na področjih tehnologije, strojev, nabave, gradnje, vzdrževanja, proizvodnje, svetovanja, sanacij in omogočanja storitev, ki se ukvarja z energenti, kemikalijami, okoljem, infrastrukturo in nujnim odzivanjam. Podjetje z letnimi prihodki v višini preko treh milijard ameriških dolarjev ima sedež v Baton Rougeu, v zvezni državi Louisiana. Zaposluje okoli 20.000 delavcev v svojih podružnicah v Severni in Južni Ameriki, Evropi, Bližnjem vzhodu in v azijsko-pacifiški regiji. Podjetje Shaw group je bilo nedavno že drugo leto zapored uvrščeno na lestvico "Najbolj občudovanih podjetij v Ameriki" revije Fortune. Za več podatkov o skupini obiščite spletno stran podjetja Shaw's na www.shawgrp.com.

Zakon Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995 nudi "varno zatočišče" za določene izjave o prihodnosti. Izjave v tem sporočilu za javnost, ki ne predstavljajo zgodovinskih dejstev (vključno z izjavami, v katerih podjetje ali uprava "verjame", "pričakuje", "predvideva", "načrtuje", itd.) ter izjave, ki so povezane s prihodki, dobički, zaostanki ali ostalimi finančnimi podatki so izjave o prihodnosti, ki temeljijo na trenutnih pričakovanjih in prepričanjih o prihodnjih dogodkih in njihovih vplivih na poslovanje podjetja. Nikakor ni mogoče zagotoviti, da bi v prihodnosti prišlo do takega razvoja, kot ga predvideva podjetje. Izjave o prihodnosti vsebujejo pomembna tveganja in negotovosti (od katerih so nekatere izven našega nadzora) ter predvidevanja in so podvržene spremembam zaradi različnih dejavnikov. V primeru prihodnje uresničitve enega ali večih takih tveganj ali negotovosti ali v primeru, da bi se pričakovanja podjetja izkazala za nepravilna, lahko dejanski rezultati močno odstopajo od teh, napovedanih v izjavah o prihodnosti. Podjetje ni v nobenem pogledu obvezano, da bo javnosti posredovalo posodobljene ali spremenjene izjave o prihodnosti, ne zaradi novih podatkov, ne dogodkov v prihodnosti ali katerihkoli drugih vzrokov. Potencialna tveganja in negotovosti, ki bi lahko povzročili, da bi se dejanski rezultati bistveno razlikovali od izjav o prihodnosti, so podane v vlogi podjetja pri Komisiji za vrednostne papirje, vključno z njenimi poročili na obrazcih 10-k in 10-Q ter na spletni strani podjetja v razdelku "Izjave o prihodnosti" (Forward Looking Statements). Ti dokumenti so na voljo pri Komisiji za vrednostne papirje ter pri oddelku za investitorje podjetja Shaw. Za več podatkov o podjetju in njegovih obvestilih za javnost si oglejte spletno stran www.shawgrp.com. MULTIMEDIJA NA VOLJO NA

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5068478ś

KONTAKT:

Skupina Shaw Inc., Baton Rouge

Chris D. Sammons, 225-932-2546