O-STA

Westinghouse in konzorcij Shaw izbrana za nove jedrske elektrarne na Kitajskem

BATON ROUGE, Louisiana, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 16. December 2006 - Skupina Shaw Group Inc. (NYSE:SGR) je danes objavila, da je Državno podjetje za nuklearno energijo iz Ljudske republike Kitajske (SNPTC) izbralo AP1000 pasivno tehnologijo III. kategorije podjetja Westinghouse in konzorcija Shaw za nove jedrske elektrarne, ki se bodo gradile na Kitajskem. Konzorcij AP1000 bo tesno sodeloval z SNPTC pri pripravi končne pogodbe, ki bo vsebovala tudi program izgradnje, ki naj bi se začel v prvi polovici 2007.

J.M. Bernhard, Jr., predsednik in generalni direktor Shawa je ob tem dejal: "Izjemno smo veseli, da smo del konzorcija AP1000 in z našo vlogo pri zagotavljanju varne, modularne in poceni tehnologije AP1000 za zadovoljitev naraščajočih kitajskih potreb po električni energiji. Prve štiri elektrarne 'nove generacije' bodo omogočile trajen vir nujno potrebne električne energije za prebivalce in vlado Ljudske republike Kitajske in presrečni smo, da pri teh pomembnih projektih sodelujemo s podjetjem Westinghouse Electric Company. Po izgradnji teh elektrarn bo Kitajska pridobila vsaj 20.000 megavatov električne energije iz nuklearnih elektrarn v naslednjih 15 letih. Veselimo se dolgega in medsebojno koristnega odnosa z našimi kitajskimi strankami pri izgradnji teh in prihodnjih nuklearnih elektrarn."

Richard F. Gill, predsednik izvršnega odbora in začasni predsednik oddelka za elektriko podjetja Shaw, je dodal: "Bilo nam je v izjemno čast sodelovati s predsednikom Chenom Zhaobojem in SNPTC pri tem pomembnem projektu. Zahvalili bi se jim radi za izjemno profesionalno in vljudno vodenje pogajanj za te projekte. Verjamemo, da bo to skupno podjetje postavilo merila za nadaljnje projekte ter pokazalo kako lahko države uspešno sodelujejo pri zelo kompleksnih projektih. Shaw se zavezuje, da bo nadaljeval v tem duhu sodelovanja in inovacij pri pogovorih, s katerimi bomo dokončno določili pogodbene pogoje za prve štiri jedrske elektrarne.

"Kot del Konzorcija AP1000 bo Shaw nudil inženirske, nabavne, zagonske in upravne storitve za štiri kitajske nuklearne elektrarne. Ti projekti bodo nudili pomembne poslovne priložnosti na Kitajskem ter v ZDA, kjer bodo izurjeni inženirji dobili delo pri podjetju Shaw v Massachusettsu, New Jerseyu, Severni Karolini in Louisiani.

Shaw je pionir na jedrskem področju in ima za seboj že dolgo sodelovanje z Westinghousom. Shaw in Westinghouse sta prvič sodelovala v 50-ih letih prejšnjega stoletja pri izgradnji prve komercialne jedrske elektrarne v ZDA v Shippingportu, Pennsylvania. Shaw je do sedaj sodeloval pri načrtovanju in izgradnji 17 jedrskih elektrarn v ZDA. Podjetje trenutno zaključuje obnovitvena dela na generatorju št.1 v Browns Ferryju v zvezni državi Tennessee, kar je trenutno največji jedrski gradbeni projekt na zahodni polobli. Shaw je vodilen na številnih področjih jedrskega ciklusa, vključno z modifikacijami in vzdrževanjem ter v ZDA zavzema 40% tržni delež. Podjetje je pridobilo certifikat ameriškega društva mehanskih inženirjev (ASME) za načrtovanje in izdelavo cevi za jedrske elektrarne. Shaw je prav tako lastnik 20% podjetja Westinghouse.

Izbira Westinghousa in Shawa za izgradnjo novih jedrskih elektrarn na Kitajskem je le zadnja v vrsti dobrih novic v povezavi z AP1000 tehnologijo III. generacije za pasivno pridobivanje električne energije. Tehnologija AP1000 je pridobila potrdilo o ustreznosti s strani ameriškega nacionalnega regulatorja na področju jedrske energije in se bo uporabila v najmanj dvanajstih načrtovanih jedrskih elektrarnah v ZDA. Westinghouse in Shaw tesno sodelujeta pri zagotavljanju izvajanja načrta za povečanje števila jedrskih elektrarn v ZDA.

Westinghouse Electric Company je na čelu podjetij za jedrsko energijo in je vodilni dobavitelj izdelkov in tehnologij za jedrske elektrarne po vsem svetu. Danes na tehnologiji Westinghousa temelji približno polovica delujočih jedrskih elektrarn na svetu.

Shaw Group Inc. je vodilni globalni ponudnik inženirskih, posredovalnih, gradbenih, tehnoloških, vzdrževalnih, proizvajalnih, proizvodnih, svetovalnih, sanacijskih in upravljavskih storitev za vladne ustanove in zasebna podjetja na energijskih, kemičnih, okoljskih, infrastrukturnih trgih in trgih za nujen odziv. Podjetje Shaw, ki ima sedež v Baton Rougu, v Louisiani, ima več kot 5 milijard dolarjev prihodkov; v svojih enotah v Severni Ameriki, Južni Ameriki, Evropi, na Bližnjem vzhodu in v azijsko-pacifiški regiji zaposluje približno 22.000 ljudi. Za več informacij obiščite spletno stran podjetja Shaw, na naslovu www.shawgrp.com.

Zakon Private Securities Litigation Reform Act, iz leta 1995, nudi "varno zatočišče" za določene izjave o prihodnosti. Izjave v tem sporočilu za javnost, ki ne predstavljajo zgodovinskih dejstev (vključno z izjavami in brez omejitev, v katerih podjetje ali uprava "verjame", "pričakuje", "predvideva", "načrtuje" ..., ali v izjavah z drugimi podobnimi izrazi), in izjave, ki so povezane s prihodki, z dobički, zaostanki ali z ostalimi finančnimi podatki, so izjave o prihodnosti, ki temeljijo na trenutnih pričakovanjih in prepričanjih podjetja o prihodnjih dogodkih in njihovih potencialnih vplivih na poslovanje podjetja. Nikakor ni mogoče zagotoviti, da bi v prihodnosti prišlo do takega razvoja, kot ga predvideva podjetje. Izjave o prihodnosti vsebujejo pomembna tveganja in negotovosti - od katerih so nekatere izven nadzora podjetja - ter predvidevanja in so podvržene spremembam zaradi različnih dejavnikov. V primeru prihodnje uresničitve enega ali več takih tveganj ali negotovosti oziroma v primeru, da bi se katerakoli pričakovanja podjetja izkazala za nepravilna, lahko dejanski rezultati močno odstopajo od teh, ki so napovedani v izjavah o prihodnosti. Podjetje ni v nobenem pogledu obvezano, da bo javnosti posredovalo posodobljene ali spremenjene izjave o prihodnosti; ne zaradi novih podatkov, ne zaradi dogodkov v prihodnosti ali katerihkoli drugih vzrokov. Potencialna tveganja in negotovosti, ki bi lahko povzročila, da bi se dejanski rezultati bistveno razlikovali od izjav o prihodnosti, so podana v poročilih in registracijskih izjavah podjetja, pri ameriški agenciji za trge Securities and Exchange Commission, vključno z njenimi poročili na obrazcih 10-K in 10-Q ter na spletni strani podjetja, v razdelku "Izjave o prihodnosti" (Forward Looking Statements). Ti dokumenti so na voljo tudi pri agenciji in pri oddelku za investitorje podjetja Shaw. Za več podatkov o podjetju in njegovih obvestilih za javnost, ki jih ta občasno objavlja na regionalni osnovi, si oglejte našo spletno stran, na naslovu www.shawgrp.com.

Shaw Group Inc.

Chris D. Sammons,

225-932-2546

Vice President, I

nvestor Relations & Corporate Communications