O-STA

Družba Shaw širi svoje poslovne prostore za jedrsko energijo v Stoughtonu, Massachusetts, zaradi povečevanja števila zaposlenih

Shaw sponzorira program za študente-pripravnike na fakulteti za inženiring Lowell's Francis na Univerzi Massachusetts

BATON ROUGE, Louisiana, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 25. oktober, 2006 - Shaw Group INC. (NYSE: SGR) je danes dejala, da je svoje poslovne prostore za jedrsko energijo v Stoughtonu, Massachusetts, preselila v večji objekt, zaradi povečanja števila zaposlenih. Novi prostori za jedrsko energijo družbe Shaw Stone & Webster se nahajajo na 600 Technology Center Drive. Shaw ima več kot 3000 izkušenih zaposlenih na področju jedrskih storitev in pričakuje, da bo to število občutno povečal, da bi lahko zadostila potrebam po novih načrtih in gradnjah jedrskih elektrarn. Shaw bo tudi obdržal svoje vire za jedrsko energijo v svojih prostorih v Charlotte, Severna Karolina; Cherry Hillu, New Jersey; in Denverju, Colorado; kot tudi svoj sedež v Baton Rougeu, Louisiana. Ti oddelki bodo še naprej sodelovali, da bi ponudili prvovrstne jedrske rešitve globalnemu trgu.

Širitev prostorov v Stoughtonu, Massachusetts, so oznanili na tiskovni konferenci v torek na novi lokaciji. Na dogodku so bili prisotni J.M. Bernhard, Jr., predsednik in generalni direktor Shawa; David Barry, predsednik Shaw Stone & Webster Nuclear; predstavnik Združenih Držav Stephen F. Lynch in Dr. John Ting, dekan fakultete Francis za inženiring. Z univerze Massachusetts Lowell sta bila prisotna tudi predstojnik John Wooding in Dr. Gilbert Brown, profesor in koordinator programa za jedrski inženiring na Univerzi Massachusetts. Posebna gosta sta bila Bruce Bevilacqua, podpredsednik oddelka za načrtovanje jedrskih elektrarn pri korporaciji Westinghouse Electric Company in državni senator iz Massachusettsa Brian A. Joyce.

Shaw je danes tudi oznanil, da bo podprl program za študente-pripravnike na fakulteti Francis za inženiring na Univerzi Massachusetts Lowell s približno 20.000 dolarji letno, kar pomeni štipendije za osem študentov. Program bo študentom nudil pomoč pri učenju in priložnost pridobiti praktične inženirske izkušnje in dostop do mentorjev v celotnem Shaw Stone & Webster Nuclear. Sredstva so del strateškega načrta za zaposlovanje, ki ga je začel Shaw Stone & Webster Nuclear, da bi podprl širitev svojih aktivnosti jedrskega inženiringa in načrtovanja v Massachusettsu. Sporazum o sponzorstvu je bil podpisan takoj po tiskovni konferenci.

Gospod Bernhard je povedal: "Nadaljujemo z mobilizacijo in krepitvijo naših jedrskih virov, da bi zadovoljili rastoče povpraševanje po energiji v svetu. Širitev prostorov Shaw Stone & Webster Nuclear bo omogočilo povečanje delovne sile in ponudilo izredne priložnosti za storitve na območju Bostona. Ta baza jedrskega strokovnega znanja, skupaj s prisotnostjo naših jedrskih storitev na drugih lokacijah Shawa, bo nudila dober temelj za obstoječ obseg jedrskih aktivnosti, kot tudi pričakovanih priložnosti za nove gradnje. Zelo smo zadovoljni tudi, da sodelujemo v programu za študente-pripravnike na Univerzi Massachusetts Lowell, kar krepi našo predanost podpiranju izobraževalnih priložnosti na trgih, na katerih delujemo, in nam omogoča, da vzgajamo mlade strokovnjake za jedrsko energijo. ko se ta panoga širi.

Kongresnik Lynch je povedal: "Širitev Shaw Group je dobra novica za družbo in njene zaposlene, za Univerzo Massachusetts Lowell, za alternativno energijo in najbolj pomembno, je dobra novica za mesto Stoughton. Imel sem ta privilegij, da sem z nadarjenimi ljudmi pri Shaw Group več let sodeloval pri problemih kot so varnost železnic in alternativne energije. Njihov napreden pristop in strokovno znanje njihovih zaposlenih jih loči od drugih in nosi zasluge za njihov izjemen uspeh. Veselim se tesnega sodelovanja s Shawom v prihodnosti."

Shaw je pionir na jedrskem področju, ki je poskrbel za arhitekturne in inženirske načrte za prvo komercialno jedrsko elektrarno v ZDA v Shippingportu, Pennsylvania, leta 1957. Ta mesec je Shaw oznanil, da se je pridružil Toshibi Corporation pri nakupu Westinghouse Electric Company, vodilne družbe na področju jedrskih goriv, storitev in tehnologije lahkovodnih tlačnih reaktorjev. Shaw ima sedaj 20% delež v Westinghouseu. Toshiba, večinski lastnik, je vodilni proizvajalec in dobavitelj jedrske tehnologije za vrelne reaktorje, opreme in komponent za jedrske elektrarne. Shaw in Westinghouse imata za sabo dolgo zgodovino sodelovanja pri podpiranju jedrske industrije, ki se je začelo pri gradnji elektrarne v Shippingportu, zgrajene z Westinghousovo tehnologijo. Shaw je vodilen na številnih področjih jedrskega ciklusa, vključno z inženiringom, gradnjo, nabavo, vzdrževanjem, modularizacijo in izdelovanjem cevi. Z nakupom Westinghousea ima Shaw sedaj delež na vseh področjih jedrske panoge.

Gospod Bernhard je nadaljeval: "Naše partnerstvo s družbama Toshiba Corporation in Westinghouse je ustvarilo vodilno svetovno ekipo za jedrske storitve. Pred leti smo pričakovali, da bo jedrska energija dokončno postala glavna alternativa za zadovoljevanje rastočih svetovnih potreb po energiji. Danes načrti za razvoj novih objektov za proizvodnjo jedrske energije hitro postajajo resničnost. Samo v ZDA se razvijajo načrti za več kot dvajset novih jedrskih elektrarn, ki bodo lahko delovale pred letom 2020. Westinghouse partnerstvo, skupaj s širitvijo prostorov in našo izredno ekipo jedrskih strokovnjakov krepi naš vodilni položaj v tej industriji."

Westinghouse Electric Company je svetovni pionir na področju jedrske energije in vodilni dobavitelj izdelkov in tehnologij za jedrske elektrarne na svetu. Danes je tehnologija Westinghousea temelj približno polovice delujočih jedrskih elektrarn na svetu.

Univerza Massachusetts Lowell, www.uml.edu, vsestranska univerza ki slovi po študijskih programih znanosti, inženiringa in tehnologije izvaja edini javno podprt program jedrskega inženiringa v Novi Angliji. Program je potrdila akreditacijskem odboru za inženiring (Engineering Accreditation Commission) pri akreditacijskem odboru za inženiring in tehnologijo (ABET). UML je predana izobraževanju študentov za življenjski uspeh v raznolikem svetu, in izvajanju raziskav in presežnih aktivnosti, ki vzdržujejo ekonomsko, okoljsko in socialno zdravje regije. UML svojim 11.000 študentom ponuja več kot 120 nazivov, pripravništev, petletnih kombiniranih diplomskih do magistrskih programov in doktorskih študijev na fakultetah za umetnost in znanost, inženiring in management, šolo za zdravje in okolje, in diplomsko šolo izobraževanja.

Shaw Group Inc. je vodilni globalni ponudnik inženiringa, preskrbe, gradnje, tehnologije, vzdrževanja, izdelovanja, proizvodnje, svetovanja, izboljšav in storitev upravljanja objektov za vlade in zasebnike na energetskem, kemijskem, okoljskem trgu in trgu storitev reševalnih služb. S sedežem v Baton Rouge, Louisiana, z več kot 4 milijardami dolarjev prihodkov letno, Shaw zaposluje približno 22.000 ljudi v svojih poslovalnicah v Severni in Južni Ameriki, Evropi, na Bližnjem Vzhodu in v Azijsko Pacifiški regiji. Za več informacij obiščite spletno stran družbe na www.shawgrp.com

Zakon o pravnih postopkih za zasebna podjetja iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995) nudi varen pristan za določene napovedne izjave. Izjave, ki jih vsebuje to sporočilo, in niso zgodovinska dejstva (kar brez omejitve vključuje izjave kot so družba ali njeno vodstvo "verjame", "pričakuje", "predvideva", "načrtuje", ali drugi podobni izrazi) in izjave, ki se nanašajo na prihodke, zaslužke, zaostanke, ali druge finančne informacije ali rezultate, so napovedne izjave, osnovane na trenutnih pričakovanjih in prepričanjih podjetja glede prihodnjega dogajanja in njegovega potencialnega vpliva na družbo. Ne more biti nobenega zagotovila, da bodo nadaljnji dogodki, ki bodo vplivali na podjetje, takšni, kot jih podjetje pričakuje. Te napovedne izjave vsebujejo precejšnja tveganja in negotovosti (nekateri od njih so izven našega nadzora) in domneve in so izpostavljeni spremembam osnovanim na različnih faktorjih. Če se uresniči eno ali več tveganj in negotovosti uresniči, ali če se katera od domnev izkaže za nepravilno, se dejanski rezultati lahko bistveno razlikujejo od teh v napovednih izjavah. Družba ne prevzema nobenih obveznosti za javno posodabljanje ali revidiranje katerekoli napovedne izjave, naj bo to rezultat novih informacij, prihodnjih dogodkov ali česa drugega. Opis nekaterih tveganj in negotovosti, ki lahko povzročijo, da se bodo dejanski rezultati bistveno razlikovali od napovednih izjav, lahko najdete v poročilih družbe in izjavah vloženih pri komisiji za trg vrednostnih papirjev (Securities and Exchange Commission), vključno z obrazcema 10-K in 10-Q, in na družbini spletni strani pod naslovom "Napovedne izjave". Ti dokumenti so na voljo tudi pri komisiji za trg vrednostnih papirjev (Securities and Exchange Commission) ali pri Shawovemu oddelku za odnose z investitorji. Za več informacij o družbi in napovedih, ki jih daje občasno na regionalni osnovi obiščite našo spletno stran www.shawgrp.com.

KONTAKT:

The Shaw Group Inc., Baton Rouge

Vice President, Investor Relations & Corporate Communications

Chris D. Sammons, 225-932-2546