O-STA

Univerza na Primorskem je objavila povabilo za vključitev v štipendijski sklad in objavila dodatna vpisna mesta za razseljene osebe iz Ukrajine z začasno zaščito

Senat Univerze na Primorskem je v četrtek, 7. 4. 2022, sprejel dodatna prosta mesta za vpis kandidatov - razseljenih oseb iz Ukrajine z začasno zaščito za vpis v študijske programe vseh treh stopenj za študijsko leto 2022/2023. Danes je bil objavljeno tudi povabilo k vključitvi v Štipendijski sklad Univerze na Primorskem.

Senat Univerze na Primorskem je v četrtek, 7. 4. 2022, sprejel dodatna prosta mesta za vpis kandidatov - razseljenih oseb iz Ukrajine z začasno zaščito za vpis v dodiplomske, magistrske in doktorske študijske programe Univerze na Primorskem za študijsko leto 2022/2023. UP tako omogoča razseljenim osebam iz Ukrajine z začasno zaščito dodatna mesta za vpis na vseh stopnjah študija. Prijavni rok za to kategorijo kandidatov bo za vpis v dodiplomske študijske programe odprt na nacionalni ravni do 1. 9. 2022, za vpis v magistrske in doktorske študijske programe pa bodo zanje veljali isti prijavni roki, kot na UP veljajo za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce, ki prihajajo iz držav, ki niso članice Evropske unije.

Z današnjim dnem je odprt tudi poziv vlagateljem v Štipendijski sklad UP, unikum slovenskega visokošolskega prostora, ki po zgledu zahodnih univerz že od leta 2008 skrbi za štipendije. S štipendijami želi UP nagraditi in spodbujati najboljše študente ter jim omogočiti navezavo stikov s potencialnimi delodajalci že med študijem. Sklad igra tudi pomembno vlogo pri prenosu znanja med UP in gospodarstvom. V času od ustanovitve do danes je bilo iz naslova Sklada podeljenih že več kot 500 štipendij. Vključitev v sklad je možna na dva načina: · Vlagatelji kot partnerji se lahko vključijo v sklad z izoblikovanjem kriterijev za iskanje profilov, ki ustrezajo njihovim potrebam in intenzivno sodelujejo z izbranim štipendistom; · Vključitev v vlogi donatorja, ki vloži sredstva, štipendistka ali štipendist pa je izbran na podlagi kriterijev razpisa UP, pri tem vlagatelju ni potrebno sodelovati pri postopku izbire. Letošnja novost je dodaten poziv osebam s priznano mednarodno zaščito oziroma začasno zaščito razseljenih oseb, ki jim bo omogočil lažjo prijavo na razpis, saj je oseb s tovrstno zaščito letos zaradi bližnje vojne več kot prejšnja leta, ko so se lahko prijavljali na splošen razpis.

Za vse dodatne informacije, izjave in pogovore, smo na voljo na:

pr.up@upr.si ali na 041 716 358

Univerza na Primorskem

Università del Litorale

University of Primorska

Titov trg 4

6000 Koper