O-STA

Mikrocopov oddgovor na izzive z dokumentacijo pacientov

Fotografija predstavnice podjetja, omenjenega v novici
Fotografija predstavnika podjetja, omenjenega v novici
Fotografija predstavnika podjetja, omenjenega v novici

Na spletnem seminarju podjetja Mikrocop: Kako lahko zdravstvene ustanove rešijo izzive z dokumentacijo pacientov?

Ljubljana, 13. april 2022 - V zadnjih dveh letih se pospešeno odvija celovita digitalizacija delovnih procesov v vseh branžah, še posebej pa je aktualna v zdravstvu. Pri tem je izredno pomembno, kako se v zdravstvenih ustanovah upravlja in hrani zdravstveno dokumentacijo, ki vsebuje osebne podatke zelo občutljive narave. Do teh smejo namreč dostopati le pooblaščene osebe, sam dostop pa mora biti hkrati varen, hiter in preprost. Kakšni so pri tem izzivi in kako jih premostiti, bodo na spletnem seminarju povedali predstavniki podjetij List in Mikrocop, izkušnjo iz prakse pa bo delila tudi zdravnica Mojca Rebol Zadravec, dr. med. spec. spl. med.

Spletni dogodek se bo odvijal v četrtek, 21. aprila, ob 11. uri. Več informacij in prijave na brezplačen spletni seminar so mogoče na spletnem naslovu mikrocop.si/dogodki.

V zdravstvenih ustanovah je hramba papirne dokumentacije vedno večji izziv, stari dokumenti namreč zavzemajo veliko prostora, iskanje informacij pa je zamudno in neprijazno tako do zdravstvenega osebja kot pacientov. "Napredek, ki ga omogočajo sodobne tehnologije, je potrebno vpeljati tudi v zdravstvo, da bo dostop do dokumentov in podatkov bolj pregleden in preprost, elektronska hramba skladna z zakonodajo, izmenjava informacij med zdravniki pa bolj ažurna in celostna," pravi Mojca Rebol Zadravec, dr. med. spec. spl. med.

Ker je zdravstvena dokumentacija v središču procesov zdravstvenih ustanov, je za ta vidik delovanja nujno ustrezno poskrbeti, da ne vpliva na delo, je prepričan Andrej Sovič iz podjetja List. Zato je pomembno, da se zdravstvene organizacije odločijo za ustrezno rešitev, ki bo omogočila učinkovit dostop do dokumentacije, hranjene v skladu z zakonsko določenimi zahtevami, dodaja Sovič.

Da bi to zagotovili, so v podjetju List svoj sistem za izvajanje medicinske dejavnosti Hipokrat povezali s storitvijo InDoc EDGE podjetja Mikrocop, osredotočeno na učinkovito, varno in skladno upravljanje in hrambo dokumentacije. "Zdravstvene organizacije lahko zdaj, ko je Hipokrat povezan s storitvijo InDoc EDGE v oblaku, lažje in hitreje digitalizirajo tudi ta del svojih postopkov," je povedala Ajda Progar iz Mikrocopa.

"Povezava obeh rešitev pripomore k učinkovitejši, varnejši in bolj celostni zdravstveni obravnavi pacienta, saj izboljšuje komunikacijo tako znotraj organizacije kot tudi med zdravstvenim osebjem in pacienti. Vpogled v preteklo zdravljenje in opravljene preiskave pripomore k boljši obveščenosti osebja, čas, ki bi ga sicer morali nameniti iskanju informacij in dokumentov, pa zdaj lažje nameni pacientom," še dodaja Anton Gazvoda iz Mikrocopa.

Predstavniki zdravstvenih organizacij, ki jih zanimajo najpogostejši izzivi na področju upravljanja zdravstvene dokumentacije in rešitve za njihovo premostitev, se lahko k udeležbi brezplačno prijavijo na spletnem naslovu mikrocop.si/dogodki.

Predavatelji:

Andrej Sovič je v podjetju List zadolžen za podporo uporabnikom programa Hipokrat. Z dolgoletnimi izkušnjami in rednim sodelovanjem s strankami je pridobil poglobljeno znanje o delovnih procesih naročnikov in zakonodaji na področju zdravstvene informatike. Njegovo delovanje podpira vizijo o digitalizaciji zdravstvene dokumentacije in učinkovitejšem poslovanju, zato svoje napore usmerja v kar najboljšo uporabniško izkušnjo. Deluje tudi kot strokovni vezni člen med rešitvijo Hipokrat in storitvijo InDoc EDGE podjetja Mikrocop.

Anton Gazvoda iz podjetja Mikrocop je strokovnjak za digitalizacijo poslovanja. Z analizo poslovnih procesov in z uvedbo kompleksnih rešitev za upravljanje informacij se ukvarja od leta 2000. Pozna vrsto primerov dobrih praks, ki so podjetjem iz različnih dejavnosti olajšala delo z dokumenti in poslovnimi procesi in povečala učinkovitost poslovanja.

Ajda Progar je specialistka na področju prodaje in marketinga v podjetju Mikrocop. Potrebe Mikrocopovih strank vsakodnevno usklajuje z ustreznimi rešitvami in zavzeto skrbi za njihovo dolgoročno zadovoljstvo. Verjame, da je ključ za uspešno digitalno preobrazbo upoštevanje potreb strank in oblikovanje ustreznih rešitev, ki na dolgi rok prinašajo dodano vrednost in strankam omogočijo, da se osredotočijo na svojo primarno dejavnost.

Več informacij: Anja Horvat Jeromel, 040 29 77 28, anja@fenomena.si

| " MIKROCOP