O-STA

Stanje našega uma odloča kako se soočamo z življenjem

Anja Horvat Jeromel, foto Robert Rijavec
Knjiga Kvantni kreator, avtorice Anje Horvat Jeromel

Psihologi opozarjajo, da se mentalno zdravje ljudi drastično slabša. Še posebej katastrofalni pa naj bi bili podatki za mlade, saj se z duševnimi težavami srečuje že vsak šesti mladostnik. Zato se je mag. Anja Horvat Jeromel, avtorica knjige Kvantni kreator, odločila za promocijo najbolj preprostih in učinkovitih metod za preventivno ohranjanje duševnega zdravja in samopomoč pri začetnih znakih težav. Te bo predstavila na seminarju v sredo, 20. 4., ob 19.30h v Avocado centru, v Logatcu!

Za izvedbo seminarja z naslovom Trening za obvladovanje sebe in okoliščin se je odločila v želji tako starejšim, staršem in mladim ponuditi najbolj preproste in delujoče rešitve, do katerih se je dokopala po večletni raziskavi za svoj avtorski projekt - priročnik Kvantni kreator. K nastajanju te pa jo je vodila želja po osvoboditvi in ozdravljenju sebe. Knjiga Kvantni kreator je nastala kot eksperiment avtorice na samem sebi, da bi presegel in obvladal svoj um ter sam postal njegov lastnik, tako da bi ga lahko obrnil iz sebi škodljivega, v svojega zaveznika, avtoriteto, mentorja, trenerja, motivatorja.

"Preučevala sem zelo kompleksno in zahtevno teorijo, ki temelji na najnovejših izsledkih nevroznanosti, epigenetike, kvantne fizike in kognitivne znanosti. Videla sem tudi kako uspešno so jo nekateri svetovni strokovnjaki (kot je na primer dr. Joe Dispenza) uporabljali v praksi in s čisto povprečnimi, vsakdanjmi ljudmi dosegali neverjetne rezultate. Ljudje so si pozdravili ne le psihične temveč tudi telesne bolezni, izboljšali kakovost svojega življenja in dosegali najrazličnejše cilje, ki so se jim prej zdeli nemogoči. In ko sem vso to teorijo v sebi premlela, jo tudi uspešno preizkusila tudi na sebi, sem prišla do lastnih zaključkov. Te so me pripeljali do zelo preproste in delujoče formule," pravi Anja Horvat Jeromel.

To formulo ali recept lahko vsakdo takoj uporabi v praksi in tudi sam izboljša svojo umsko kondicijo, mentalno zdravje in si pomaga odpraviti začetne težave različnih mentalnih bolezenskih stanj, ki bi se sicer lahko stopnjevale v večje težave.

Anja Horvat Jeromel ob tem dodaja: "Za to, kako se soočamo z življenjem, je odločilno predvsem stanje naše umske kondicije! To pa vedno lahko natreniramo. Vprašanje je le, če hočemo in verjamemo, da je mogoče. Lažje je bežati iz realnosti (k zatekanju v različne odvisnosti) in se pritoževati nad krutosto in krivičnostjo življenja. A če vemo, da je tudi svoj um mogoče zelo preprosto okrepiti po bližnjici, nam to lahko da dodatno motivacijo."

Tehnike, ki jih bo Anja Horvat Jeromel predstavila udeležencem seminarja pomagajo preprečevati in odpravljati med drugim tudi izgorelost, tesnobnost, depresivnost, stres, odlašanje... Povečevati in izboljševati pa pomagajo samozavest, kreativnost, koncentracijo, voljo, doseganje ciljev in boljše upravljanje s časom.

Avtorica je velika zagovornica preventivnega delovanja in samoiniciativnosti, zato se ji zdi pomembno, da namesto, da čakamo pristojne institucije, že sami raziskujemo in se izobražujemo o najpomembnejšem področju, ki je odločilno za zadovoljstvo in uspeh v življenju - svoji psihi in umu. Tako bomo lahko tudi kot starši zgled svojim otrokom, hkrati pa bomo svoje znanje prenesli tudi na njih. To je pomembno, saj na mladih, ki so zaradi razmer in načina življenja, najbolj ogrožena skupina, temelji prihodnost nas vseh. "Če ne bomo proaktivno prisopili k reševanju te velike težave, s katero se srečujemo, se lahko zgodi, da bomo še naprej drveli v katastrofalno duševno zdravje, tako kot pri mladi kot tudi odrasli populaciji, reševanje problematike pa bo vse težje," opozarja Anja Horvat Jeromel.

Več informacij in prijave na seminar se nahaja ne tej povezavi.