O-STA

Vpliv katastrofe v ZDA na podjetje Cisco Systems ter njegova pomoč prizadetim

Cisco Systems, eno vodilnih ameriških podjetij, kratkoročno utrpelo manjše posledice v obliki zamud pri dobavah, srednjeročno in morda dolgoročno pa utegnejo dogodki v ZDA povzročiti dodaten ekonomski zastoj, morda celo recesijo, kar bo imelo vpliv na investicije in posledično na poslovanje tako Cisca kot ostalih podjetij. Cisco Systems prispeval okoli 6 milijonov dolarjev denarne pomoči, pomoč v obliki tehnične opreme, zabiranje sredstev v okviru "Cisco Foundation".

Jožek Gruškovnjak, regijski direktor in direktor Cisco Systems Slovenija je o nedavni katastrofi dejal naslednje: "Prizadeti smo kot je ves svet ob teh brezumnih dejanjih. Žal pa je bil Cisco tudi neposredno prizadet, saj je na enem izmed letal bila tudi članice "Ciscove družine", Suzanne Calley, ki se je vračala domov.
Kot podjetje smo se takoj povezali z ameriškim Rdečim križem in drugimi podobnimi organizacijami ter ponudili pomoč v kakršni koli obliki. Poleg tega je Cisco prispeval okoli 6 milijonov dolarjev denarne pomoči nekaterim organizacijam, ki so podpirale reševalne akcije v New Yorku in Washingtonu D.C. "Cisco Foundation" bo za vsak dolar, ki ga bodo v dobrodelne namene prispevali zaposleni, prispevala dolar iz lastnih skladov. Vsem prizadetim podjetjem in organizacijam smo takoj dali na voljo ustrezno pomoč in podporo, s katero jim želimo pomagati, da čimprej vzpostavijo kolikor toliko normalne razmere za delovanje.

S poslovnega vidika bodo dogodki seveda imeli velik vpliv. Kratkoročno bodo predvsem povzročili na srečo manjše zamude pri dobavah, saj je zaprtje ameriškega zračnega prostora močno vplivalo na delovanje globalnih logističnih sistemov. Srednjeročno in morda dolgoročno pa bodo dogodki v ZDA verjetno povzročili dodaten ekonomski zastoj, če ne kar recesijo, kar bo seveda imelo vpliv na investicije in posledično na poslovanje tako Cisca kot ostalih podjetij."