O-STA

Nova knjiga Z vlakom na potep

V novem turističnem vodniku je predstavljenih več kot 100 izletniških krajev, ki so dostopni z vlakom.

V založbi Harlekin No. 1 je izšel turistični vodnik z naslovom Z vlakom na potep - V več kot 100 izletniških krajev po železni cesti v obliki priročne knjige A5 formata, ki ga je pripravil novinar, publicist in fotograf Primož Hieng, sicer avtor 18 turističnih vodnikov. S knjigo, ki ima 232 strani, želijo izletnike opozoriti na tiste kraje v Sloveniji, ki so povezani z železnico, torej so dostopni z vlakom. Takih krajev je nekaj več kot 100. Poleg opisa krajev in njihovih znamenitosti so ob vsaki točki dodane informacije o razdalji med določenimi kraji, prav tako tudi o razdalji med železniško postajo in določeno točko oziroma točkami, ki so zanimive za ogled, in s približnim časom hoje ali drugimi povezavami. Poleg tega so v tem delu vodnika še informacije o zanimivostih v okolici in podatki, kjer izletnik dobi morebitne dodatne informacije.

S turističnim vodnikom Z vlakom na potep želi avtor spodbuditi izletnike, da bi za izlete in potovanja uporabljali prevoz po železnici in s tem po svoje prispevali k ohranjanju narave. Na spletu so sicer objavljene določene informacije o potovanjih z vlakom po Sloveniji, vendar so te informacije zelo razdrobljene, zato je smiselno in hkrati aktualno, da so zdaj zbrane na enem mestu v knjigi.

Po podatkih Evropske komisije železniški promet povzroča le 0,5 odstotka emisij toplogrednih plinov iz prometa, cestni promet pa kar 72 odstotkov. Potovanje z vlakom postaja še bolj priljubljeno tudi zaradi ugodnih ponudb vozovnic, tudi ob koncu tedna.

Avtor turističnega vodnika Z vlakom na potep Primož Hieng je v svojem dolgoletnem ustvarjanju predvsem novinar in fotograf ter publicist, ki je v zadnjih letih izdal 11 turističnih vodnikov, med njimi dva izjemna vodnika Z vami bom na rajžo šel, 1. in 2. del, ki jih je avtor namenil najbolj občutljivi in ranljivi skupini ljudi, to je invalidom, torej gibalno oviranim. Ob vsem tem ne smemo prezreti še avtorjevega pomembnega prispevka na področju fotografiranja iz zraka. S temi fotografijami je opremil številne prospekte in druga turistična gradiva, izdal pa sedem bogato opremljenih in vsebinsko odličnih foto monografij.

V knjigi Z vlakom na potep je predstavljenih 108 zanimivih in turistično privlačnih točk na vseh slovenskih železniških progah. Knjiga ima 232 strani, več kot 400 barvnih fotografij in trde platnice.

Izid knjige so podprli: Občina Bled, Občina Bohinj, Občina Kamnik, Občina Polzela, Občina Ravne na Koroškem, Občina Rogaška Slatina, Občina Ruše, Občina Šentjur, Mestna občina Velenje, Občina Velike Lašče, Občina Žirovnica ter Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož (Jeruzalem Slovenije).


Naročnik: Zavod za založniško dejavnost Harlekin No. 1


Kontakt:

Zavod za založniško dejavnost Harlekin No. 1

Pot terencev 14

1351 Brezovica pri Ljubljani

T: 041 991 857

E: primoz.hieng@siol.net