O-STA

Nova knjiga Z vlakom na potep

V založbi Harlekin No. 1 je izšel turistični vodnik z naslovom Z vlakom na potep - V več kot 100 izletniških krajev po železni cesti v obliki priročne knjige A5 formata, ki ga je pripravil novinar, publicist in fotograf Primož Hieng, sicer avtor 11 turističnih vodnikov in sedmih fotomonografij s fotografijami iz zraka. S knjigo Z vlakom na potep, ki ima 232 strani, več kot 400 barvnih fotografij in trde platnice, želijo izletnike opozoriti na tiste kraje v Sloveniji, ki so povezani z železnico, torej so dostopni z vlakom.

Takih krajev je nekaj več kot 100, v knjigi jih je predstavljenih natanko 108. Poleg opisa krajev in njihovih znamenitosti so ob vsaki točki dodane informacije o razdalji med določenimi kraji, prav tako tudi o razdalji med železniško postajo in določeno točko oziroma točkami, ki so zanimive za ogled, in s približnim časom hoje ali drugimi povezavami. Poleg tega so v tem delu vodnika še informacije o zanimivostih v okolici in podatki, kjer izletnik dobi morebitne dodatne informacije.

S turističnim vodnikom Z vlakom na potep želi avtor spodbuditi izletnike, da bi za izlete in potovanja uporabljali prevoz po železnici in s tem po svoje prispevali k ohranjanju narave. Zelo pomembno je, da so vožnje z vlakom za upokojence oziroma osebe, starejše od 65 let, brezplačne.

Izid knjige Z vlakom na potep so podprli: Občina Ribnica, Občina Bled, Občina Bohinj, Občina Domžale, Občina Kamnik, Mestna občina Novo mesto, Občina Polzela, Občina Ravne na Koroškem, Občina Rogaška Slatina, Občina Ruše, Občina Šentjur, Občina Šmarje pri Jelšah, Mestna občina Velenje, Občina Velike Lašče, Občina Žalec, Občina Žirovnica ter Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož (Jeruzalem Slovenija).