O-STA

Na 30. obletnici blagovne znamke CATBRiYUR 300 gostov in nova knjiga Ljubica z veliko

V pogovoru z Jerco Legan Cvikl.
Marjan Lah s soprogo in Polonca Centa v družbi Catbriyur zakoncev.
V družbi gospodov Petra Kamiena, Franeta Praprotnika in Andreja Gučka.
Županja Črne na Koroškem, oblikovalec Jurij Dobrila s partnerko Blanko Stepančič.
V stilu Audrey Hepburn Darinka Pavlič Kamien in Katja Jurgec Bricman.
Vladimir Lube in Nataša Pezdirc z zakoncema Bricman.

Zakonca Katja Jurgec Bricman in Jure Bricman sta ljubiteljem ročno narejenih izdelkov iz porcelana blagovne znamke CATBRiYUR dobro poznana. Njuna galerija v soseščini mestne hiše v Ljubljani je družabno stičišče številnih obiskovalcev, prijateljev, privržencev. Izdelki iz njune delavnice krasijo domove številnih domačih in tujih ljubiteljev umetnosti, tudi evropskih kraljevih hiš, med katerimi je najbolj poznano protokolarno darilo, ki sta ga naredila za angleško kraljico Elizabeto II.

Okroglih 30 let njune znamke CATBRiYUR sta sicer praznovala že pred časom, a sta slavje zaokrožila še prvim romanom Katje Jurgec Bricman Ljubica z veliko in v družbi kar 300 gostov, ki so predstavljali izziv tudi za izjemno prostorno, novo kulturno središče Cukrarna. Knjiga obeta napeto, tudi žgečkljivo, a skrivnostno zgodbo, katere epiloga obiskovalci v pogovoru z avtorico, razumljivo, niso bili deležni. Da bo poletno branje bolj pestro in še bolj zanimivo.

Pa to še ni vse. Ob tej priložnosti sta Jure in Katja pripravila tudi edinstveno, ekskluzivno spremljevalno kolekcijo 100 porcelanastih skodelic z naslovom Neme priče ljubezni. Naročniki so si lahko izbrali zgodovinsko znano osebo, personalizirano na skodelici, od Che Guevare, Fride Khalo, Tita, Audrey Hepburn, Lady Diane... in še 95 drugih.