O-STA

HOFER ustanovil sklad Skupaj za FER otroštvo

Kranjska cesta 1

1225 Lukovica

mediji@hofer.si

Sporočilo medijem

Letos bodo v sklad za aktivnosti otrok in mladostnikov namenili

45.000 evrov

Lukovica, 21. junij 2022: Zadnjih osem let je podjetje HOFER v sklopu lastne iniciative Danes za jutri nudilo finančno in materialno podporo otrokom in mladostnikom pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Z letošnjim letom so pri HOFERju skupaj z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje stopili še korak dlje in ustanovili sklad SKUPAJ za FER otroštvo, ki bo otroke Botrstva podpiral pri odraščanju. HOFER bo letos v sklad namenil 45.000 evrov in s tem finančno podprl otroke vseh generacij - od malčkov do dijakov - ter se pri tem osredotočal na podporne programe za kakovostno preživljanje družinskega časa, razvoj talentov in izobrazbo otrok ter dijakov.

Pri HOFERju si prizadevajo, da imajo vsi otroci enake možnosti za odraščanje in da njihovo otroštvo prežemajo varnost, brezskrbnost, igrivost ter dostop do izobraževanja. Z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje so tako podkrepili medsebojno sodelovanje z novim projektom, ki bo otrokom programa Botrstvo zagotovil primerne aktivnosti v vseh fazah odraščanja. V sklad SKUPAJ za FER otroštvo namenjajo 45.000 evrov, v letošnjem letu pa so poleg tega na Botrstvo že naslovili več kot 30.000 evrov s projektoma Nasmeškotek in Vrečka dobrote. Sklad je tako razdeljen na štiri programe, in sicer se bodo osredotočili na kakovostno preživljanje prostega časa malčkov, izobrazbo otrok ter dijakov, prav tako pa si bodo prizadevali za razvoj talentov mladostnikov. Vsako starostno skupino bodo podprli z določenim delom sredstev, ki bodo porabljena za njihovi starosti in potrebam primerne aktivnosti.

Sklad, ki stoji ob strani otrokom vseh starostnih skupin

Da bi tudi otroci družin, ki niso finančno stabilne, dobili priložnost za razvoj vseh svojih potencialov, smo se pri HOFERju odločili, da ustanovimo sklad, ki bo otrokom stal ob strani od prvih korakov do uspešno zaključenih dni šolanja," so dejali pri HOFERju. "Ker program Botrstvo že ponuja mnoge izdelane programe pomoči, smo naše dosedanje uspešno sodelovanje nadgradili v zgodbo, ki ne bo odvisna od posameznih projektov, temveč bo kontinuirano podpirala vse generacije otrok s skrbno premišljenimi programi za malčke, otroke, mladostnike in dijake."

Prvi del sredstev za počitnice in izlete malčkov

HOFER in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje za začetek pozornost namenjata najmlajšim. Pri njih sta razvoj in učenje skozi igro še toliko bolj pomembna, tako z vidika tkanja družinskih vezi in spominov kot tudi druženja z vrstniki. Iz sklada SKUPAJ za FER otroštvo bodo tako namenili prvi del sredstev za počitnice in izlete, ki jih Botrstvo organizira v Kranjski Gori in Zambratiji za malčke in družine. Sredstva bodo namenjena za kritje stroškov avtobusnega prevoza, oskrbe na destinacijah in izvedbe programov. "Vsak otrok si zasluži brezskrbno otroštvo in da bi lahko z optimizmom zrl v svojo prihodnost," je izpostavila Tina Plevnik iz programa Botrstvo v Sloveniji ter poudarila, da sta kazalca FER otroštva ravno otroški smeh in trenutki čistega veselja. "FER otroštvo pomeni, da otrok živi v zdravem, spodbudnem okolju, kjer se počuti varno in enakopravno svojim vrstnikom."

V sklad lahko prispeva vsak: FEROTROSTVO5 na 1919

Pri Botrstvu poudarjajo tudi, kako pomembna je vloga posameznikov. "Ravno posamezniki so tisti, ki lahko veliko naredijo: pomagajo z donacijami, prepoznajo stiske v okolju in nanje reagirajo. Male stvari so tiste, ki se seštejejo v velike rezultate," je še dejala Sabina Gašparič iz programa Botrstvo.

HOFER k podpori otrokom in mladostnikom na njihovi poti odraščanja spodbuja tudi svoje kupce. Pošljite SMS s ključno besedo FEROTROSTVO5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za fer otroštvo otrok Botrstva v Sloveniji. S prispevkom 5 evrov lahko naredite veliko, vsa zbrana sredstva pa bodo porabljena izključno za programe FER otroštva. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.boter.si.

Več o projektu FER otroštvo: Sklad Skupaj za FER otroštvo

Izjava Botrstva ob ustanovitvi Sklada za FER otroštvo: https://youtu.be/I9oVXBLTvww

HOFER in program Botrstvo z roko v roki skozi celotno leto

V letu 2022 je HOFER z naslova lanske decembrske prodaje dobrodelnih piškotkov Nasmeškotkov programu Botrstvo že namenil več kot 26.500 evrov, prav tako pa so v pomladnih mesecih ponovili projekt Vrečka dobrote in skupaj s pomočjo dobrih ljudi družinam otrok programa Botrstva namenili 358 vrečk v skupni vrednosti 8.950 evrov.

Kontakt Oddelek za odnose z javnostmi Telefon: 01/ 83 46 956 E-mail: mediji@hofer.si

O podjetju HOFER

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 2000 zaposlenih in 89 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, večina njegove ponudbe pa predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 vrst izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) ter ALDI Magyarország (Madžarska) in ALDI Italia (Italija).

Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj so značilne jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti in optimizacija procesov na vseh ravneh v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER.".