O-STA

Pinnacle Systems je predstavil naslednjo generacijo programov in strojne opreme za zajem videa in gledanje televizije na osebnih računalnikih. Novi izdelki Dazzle omogočajo enostavno shranjevanje in ogled video posnetkov na DVD-jih in mobilnih napravah

TEWKSBURY, Massachusets, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 1. marec 2006 - Avid Technology, Inc. (NASDAQ: AVID) je danes napovedal novi seriji izdelkov svojega oddelka Pinnacle Systems. S pomočjo novih izdelkov za zajem videa Dazzle(R) lahko uporabniki posnamejo video posnetke s kamkorderjev, videorekorderjev ali televizije, in si jih nato ogledajo na različnih napravah, vključno z DVD predvajalniki, Sonyjevimi Play Stationi ali Appleovimi Video iPodi. Nova serija izdelkov Dazzle strankam ponuja enostavno in cenovno dostopno gledanje televizije na osebnih računalnikih.

"Trg za mobilne naprave z vgrajeno možnostjo ogleda video posnetkov je v vrtoglavem vzponu. Potrošniki potrebujejo enostavno opremo, s katero je moč urejati in prenašati video vsebine na te mobilne naprave," je dejal Jeff Hastings, generalni direktor Pinnacle Systems in član uprave Avid. "Naša nova serija Dazzle omogoča zajem kakršnekoli video vsebine, vključno s TV programi, in njen prenos na celo vrsto naprav, kot so Play Station, Video iPod in DVDji. Z novo serijo bomo uporabnikom omogočili, da bodo priljubljene video in televizijske programe lahko prenesli na mobilne naprave in si jih nato lahko ogledali kjerkoli in kadarkoli bodo hoteli."

Pregled izdelkov

Serija Dazzle vsebuje tri izdelke: DVD Recorder, Video Creator in Video Creator Platinum, od katerih je vsak namenjen določeni skupini uporabnikov. Popolnoma novi izdelki Dazzle so izdelani na podlagi izkušenj, ki si jih je Pinnacle pridobil s svojo PCTV(TM) strojno in programsko opremo in predstavljajo celovito rešitev za vse, ki želijo računalnike uporabljati za ogled TV programov ali jih spremeniti v osebne video zapisovalnike (PVR) za zapisovanje in nemoten ogled programov v živo, tudi ob morebitnih prekinitvah.

Izdelki:

- Dazzle DVD Recorder - namenjen za enostavno, cenovno dostopno in hitro ustvarjanje DVD-jev. DVD Recorder je prenosen in univerzalen USB ključ s preprosto namestitvijo, ki ga je moč uporabiti za enostaven prenos video posnetkov na DVD.

- Dazzle Video Creator - namenjen za hitro izdelavo kakovostnih DVD-jev in urejanje video posnetkov na vseh osebnih računalnikih. Izdelek je sestavljen iz nove strojne opreme, ki deluje tudi na cenejših osebnih računalnikih ter Pinnacle Studi Quickstart, s katerim je moč hitro in enostavno izboljšati kakovost video posnetkov.

- Dazzle Video Creator Platinum - za ustvarjanje DVD-jev in mobilnih videov (MPEG-4). Ta izdelek omogoča izdelavo kakovostnih video posnetkov, ki jih je moč predvajati na prenosnih predvajalnikih, vključno s Sonyjevimi Play Stationi ali Appleovimi Video iPodi.

- Dazzle TV Mobile - s katerim je moč uporabljati namizne ali prenosne računalnike za ogled posnetih vsebin, snemanje in nemoten ogled programov v živo - ter digitalizirati stare video posnetke v DivX format.

- Dazzle TV PCI - s katerim je moč osebni računalnik uporabljati za ogled posnetih vsebin, snemanje in nemoten ogled programov v živo ter digitalizirati stare video posnetke v DivX format. Ta izdelek uporabnikom prav tako omogoča, da nadgradijo svoje sisteme, opremljene z Microsoft Windows Media Center Edition (MCE), in dodajo TV funkcionalnost ali drugi uglaševalec za ogled enega kanala in hkratno snemanje oddaje na drugem.

Cenovna politika in dostopnost

Izdelki Dazzle bodo na nekaterih trgih na voljo od aprila 2006. Večino izdelkov bo moč kupiti prek spletne strani Pinnacle Systems (www.pinnaclesys.com) in pri večjih trgovcih, kot so Best Buy, Circuit City, CompUSA, in Fry's Electronics. Dazzle bo verjetno prav tako na voljo pri spletnih trgovcih, kot so Amazon.com, Dell.com in TigerDirect.com.

- Dazzle DVD Recorder - na voljo po vsem svetu od aprila 2006 za 49 ameriških dolarjev (priporočena cena v ZDA)

- Dazzle Video Creator - na voljo v Evropi, Bližnjem vzhodu, Afriki, Latinski Ameriki in Kanadi od aprila 2006 za 79 ameriških dolarjev (priporočena cena v ZDA)

- Dazzle Video Creator Platinum - na voljo po vsem svetu od aprila 2006 za 99 ameriških dolarjev (priporočena cena v ZDA)

- Dazzle TV Mobile - na voljo v Evropi, Bližnjem Vzhodu in Afriki od aprila 2006 za 69 ameriških dolarjev (priporočena cena v ZDA)

- Dazzle TV PCI - na voljo v Evropi, Bližnjem Vzhodu in Afriki od aprila 2006 za 49 ameriških dolarjev (priporočena cena v ZDA)

O podjetju Pinnacle Systems, Inc.

Pinnacle Systems, Inc., v polni lasti Avid Technology, Inc., je svetovno vodilno podjetje za izdelavo potrošniških orodij za izdelavo video posnetkov. Poleg izdelkov Pinnacle PCTV(TM), Dazzle(R), Pinnacle ShowCenter(TM), Pinnacle Studio MediaSuite(TM), in svojega paradnega konja Pinnacle Studio(TM) line, podjetje pokriva tudi celoten spekter video entuziastov, od začetnikov do naprednih uporabnikov. Pinnacle Systems je za svoje tehnične inovacije prejelo devet prestižnih nagrad Emmy(R). Pinnacle Systems s svojimi izdelki želi uporabnikom omogočiti enostavno izboljšavo, shranjevanje in prikazovanje spominov. Za več podatkov obiščite www.pinnaclesys.com.

(C) 2006 Avid Technology, Inc. Vse pravice pridržane. Lastnosti, specifikacije, sistemske zahteve in dostopnost izdelkov se lahko spremenijo brez vnaprejšnjih obvestil. Za trenutne cene pokličite vašega lokalnega prodajalca. Avid(R) je registrirana blagovna znamka ali blagovna znamka podjetja Avid Technology, Inc. v Združenih državah Amerike in/ali ostalih državah. Pinnacle Systems, Pinnacle Pinwheel logotip, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, in Pinnacle Studio so registrirane blagovne znamke ali blagovne znamke podjetja Pinnacle Systems, Inc. v Združenih državah Amerike in/ali ostalih državah. Emmy je registrirana blagovna znamka ATAS/NATAS. Vse ostale blagovne znamke v tem dokumentu pripadajo njihovih lastnikom.

Porter Novelli

Mirka Janus,

408-369-4641

mirka.janus@porternovelli.com