O-STA

Pinnacle napovedal nove izdelke za gledanje televizije na osebnih računalnikih

TEWKSBURY, Massachusets, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 1. marec 2006 - Avid Technology, Inc. (NASDAQ: AVID) je danes napovedal novo serijo izdelkov svojega oddelka Pinnacle Systems. Izdelki PCTV bodo potrošnikom v Evropi ter na azijskopacifiškem območju omogočili doslej najbolj enostaven ogled televizijskih programov na namiznih ali prenosnih računalnikih. Nova serija vključuje proizvoda Pinnacle PCTV(TM) Dual DVB-T Pro PCI in PCTV Dual Sat Pro PCI, ki pomenita vrhunec razvoja na področju televizijske tehnologije na računalnikih, ki bo uporabnikom omogočila svoje računalnike spremeniti v digitalne osebne video zapisovalnike (PVR) z dvojnim uglaševalcem. Pinnacle je prav tako objavil dve novi mobilni PCTV rešitvi za mednarodna tržišča; PCTV Hybrid Pro Stick in PCTV Hybrid Pro Card, ki omogočata ogled DVB-T in analognih kanalov na osebnih računalnikih.

"V Evropi in na azijskopacifiškem območju prihaja do sprememb v načinu gledanja televizije, saj uporabniki za to vse bolj uporabljajo osebne računalnike," je dejal Jeff Hastings, generalni direktor Pinnacle Systems in član uprave Avid. "Izdelki, ki jih naznanjamo danes, so velik korak v smeri izenačevanja kakovosti televizijskih programov na osebnem računalniku v primerjavi s televizijskim aparatom."

Tako Pinnacle PCTV Dual DVB-T Pro PCI kot PCTV Dual Sat Pro PCI sta opremljena z dvojnimi uglaševalci, ki omogočajo hkratno obdelavo dveh signalov ter tako ponujajo funkcionalnost PVRjev, kot sta slika v sliki in snemanje enega kanala ob gledanju drugega. Ti izdelki na vodilu PCI lahko tudi samodejno vključijo in izključijo računalnik ob vnaprej nastavljenem času snemanja. PCTV Hybrid Pro Stick (na ključu USB) in PCTV Hybrid Pro Card (kartica za režo PCMCIA na prenosnih računalnikih) sta opremljeni s pasivno anteno in mini daljinskim upravljalnikom za lažjo in udobno uporabo.

Novi PCTV izdelki podjetja Pinnacle so opremljeni s programsko opremo Pinnacle MediaCenter, ki osebni računalnik spremeni v PVR, s katerim lahko uporabnik gleda digitalne televizijske programe v živo ali jih po potrebi prekine, začasno ustavi televizijske in radio oddaje, in na trdi disk ali neposredno na DVD posname TV oddaje v MPEG-1/-2 in DivX video formatih. Pinnacle MediaCenter vsebuje tudi prilagodljiv seznam kanalov in brezplačen elektronski vodič po programih (EPG).

Pregled izdelkov iz serije PCTV

Nova serija Pinnacle PCTV izdelkov obsega:

- PCTV Dual DVB-T Pro PCI - programska/strojna rešitev na vodilu PCI, opremljena z dvojnim uglaševalcem za DVB-T.

- PCTV Dual Sat Pro PCI - programska/strojna rešitev na vodilu PCI, opremljena z dvojnim uglaševalcem za digitalne satelite (DVB-S).

- PCTV Hybrid Pro Stick - USB 2.0 ključ za sprejem DVB-T in analognih televizijskih signalov.

- PCTV Hybrid Pro Card - kartica na vodilu PCMCIA za sprejem DVB-T in analognih televizijskih signalov ter FM radijskih signalov.

Cenovna politika in dostopnost

Novi PCTV izdelki podjetja Pinnacle z dvojnim uglaševalnikom bodo predvidoma na voljo v začetku maja, medtem ko bosta PCTV Hybrid Pro Stick in PCTV Hybrid Pro Card na tiste evropske in azijske trge, ki ponujajo DVB-T in DVB-S, prišla že ob koncu marca. PCTV Dual DVB-T Pro PCI in PCTV Dual Sat Pro PCI bosta na voljo po priporočenih maloprodajnih cenah, ki bodo znašale manj kot 120 evrov. PCTV Hybrid Pro Stick in PCTV Hybrid Pro Card pa bosta na voljo po priporočenih maloprodajnih cenah nižjih od 99 evrov.

O podjetju Pinnacle Systems, Inc.

Pinnacle Systems, Inc., v polni lasti Avid Technology, Inc., je svetovno vodilno podjetje za izdelavo potrošniških orodij za izdelavo in urejanje video posnetkov. Poleg izdelkov Pinnacle PCTV(TM), Dazzle(R), Pinnacle ShowCenter(TM), Pinnacle Studio MediaSuite(TM), in svojega paradnega konja Pinnacle Studio(TM) line, podjetje pokriva tudi celoten spekter video entuziastov, od začetnikov do naprednih uporabnikov. Pinnacle Systems je za svoje tehnične inovacije prejelo devet prestižnih nagrad Emmy(R). Pinnacle Systems s svojimi izdelki želi uporabnikom omogočiti enostavno izboljšavo, shranjevanje in prikazovanje spominov. Za več podatkov obiščite www.pinnaclesys.com.

(C) 2006 Avid Technology, Inc. Vse pravice pridržane. Lastnosti, specifikacije, sistemske zahteve in dostopnost izdelkov se lahko spremenijo brez vnaprejšnjih obvestil. Za trenutne cene pokličite vašega lokalnega prodajalca. Avid(R) je registrirana blagovna znamka ali blagovna znamka podjetja Avid Technology, Inc. v Združenih državah Amerike in/ali ostalih državah. Pinnacle Systems, Pinnacle Pinwheel logotip, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, in Pinnacle Studio so registrirane blagovne znamke ali blagovne znamke podjetja Pinnacle Systems, Inc. v Združenih državah Amerike in/ali ostalih državah. Emmy je registrirana blagovna znamka ATAS/NATAS. Vse ostale blagovne znamke v tem sporočilu pripadajo njihovih lastnikom.

Porter Novelli

Mirka Janus,

408-369-4641

mirka.janus@porternovelli.com