O-STA

Avid kupil podjetje Sibelius, razširil svoje poslovanje na področju izobraževanja; podjetje bo ponujalo ekskluzivne programske pakete s kombinacijo nagrajene Sibelius in Pro Tools programske opreme ter M-Audio izdelkov

TEWKSBURY, Massachusets - (BUSINESS WIRE) - 2. avgust 2006 - Podjetje Avid Technology Inc. (NASDAQ: AVID) je danes objavilo, da je z gotovinskim plačilom v višini okoli 23 milijonov dolarjev kupilo podjetje Sibelius Software Ltd. Sibelius, s sedežem v Londonu, je eno od vodilnih podjetij na področju glasbene programske opreme tako za profesionalne in izobraževalne namene kot za študente, ki želijo računalnik uporabiti za pisanje, poučevanje ali učenje glasbe. Nakup bo še razširil obsežno ponudbo orodij za ustvarjanje digitalnih vsebin podjetja Avid z orodji za glasbeno notacijo in skladanje, tečaje, testiranje, predvajanje, izdajanje, masterizacijo in spletno poslovanje. Sibelius bo pod okriljem Avidovega oddelka za audio Digidesign še nadalje razvijal in tržil svojo lastno linijo izdelkov. Kupci se lahko tako v prihodnosti nadejajo ekskluzivne in usmerjene programske opreme, ki bo sestavljena iz številnih kakovostnih modulov, vključno s programsko opremo podjetja Sibelius, Digidesign(R) in Pro Tools(R) ter pripadajočo avdio periferno opremo kot so M-Audio(R) klaviature, mikrofoni in ostalo.

"Avid Technology je svoje poslovanje že leta osredotočal na spodbujanje razvoja okolja, v katerem se lahko učitelji in študenti učijo ustvarjanja digitalnih medijskih vsebin z orodji, ki ustrezajo orodjem, ki jih uporabljajo z oskarji ali grammyji nagrajeni profesionalci," je dejal David Krall, predsednik uprave podjetja Avid Technology. "Ta nakup bo Sibeliusu in Digidesignu v kratkem roku omogočil, da združita svoje sile na področjih prodaje in izobraževanja ter dosežeta širše občinstvo s ponudbo, ki pokriva celotne spekter računalniškega ustvarjanja glasbe - vključno s skladanjem, notiranjem, aranžmaji, snemanjem, urejanjem, mešanjem in masteriziranjem, izdajanjem ter distribuiranjem. Kasneje bodo z uporabo izkušenj podjetja Sibelius na boljšem tudi kupci izdelkov naših oddelkov Pinnacle in Avid Video, saj bodo lahko uporabili nove poti za distribucijo kateregakoli izobraževalnega izdelka Avid Technology ali podjetja v skupini.

"Direktor Digidesigna in član uprave Avida Dave Lebolt dodaja: "Tekom prejšnjega desetletja si je Sibelius pridobil zavidljiv status vodilnega podjetja na področju profesionalne programske opreme za notacijo. S preko 180.000 strankami v 100 državah in preko svoje raznovrstne ponudbe, ki profesionalnim skladateljem, učiteljem, študentom, strankam in mladim ponuja enostavno uporabne izdelke za izdelavo glasbe, ima Sibelius dober tržni položaj za nadaljnjo rast na vseh svojih ključnih tržiščih. Povezave podjetja Sibelius z izobraževalnimi ustanovami po celotnem svetu nam bodo omogočile bolj neposreden dostop z vsemi našimi izdelki do učiteljev in študentov, vključno s programsko in strojno opremo Digidesign Pro Tools ter M-Audio klaviaturami, mikrofoni, zvočniki ter avdio vmesniki. Naši načrti za prihodnost vključujejo raziskovanje poti za integracijo in optimizacijo orodij obeh podjetij, s čimer bomo našim uporabnikom omogočili, da izkoristijo prednosti programske opreme Sibelius znotraj Pro Tools. S takšnim pristopom bosta lahko Sibelius in Digidesign na tržišče poslala še večje število integriranih izdelkov, ki bodo našim uporabnikom dali bistveno prednost pri ustvarjanju ali učenju glasbe."

Glavni izdelki podjetja Sibelius so programska orodja za urejanje in aranžiranje glasbene notacije v elektronski in tiskani obliki. Izdelke podjetja uporablja širok razpon strank, med drugim profesionalni glasbeniki, ki jih uporabljajo za skladanje in ustvarjanje glasbe za film ali televizijo, orkestrske nastope in snemanja; glasbeno-izobraževalne ustanove na vseh stopnjah; in posameznike, ki morajo notacijo izdelati za potrebe izdaje svojih del. Izdelki podjetja Sibelius, ki so že dolgo uveljavljeni v svetu glasbenih izobraževalnih programov, obsegajo tudi aplikacije za učenje in preizkušanje glasbe v glasbeno-izobraževalnih ustanovah od osnovne do univerzitetne stopnje.

"Ta povezava je izvrstna za Sibelius, tako kulturno kot tehnološko. Avid in Digidesign sta v prihodnost zazrti podjetji, ki sta zelo ponosni na svoje inovativne in kakovostne izdelke in veseli smo, da lahko sodelujemo z njima," je dejal Jeremy Silver, predsednik uprave podjetja Sibelius. "Kombinacija naše programske opreme in izdelkov Digidesign in M-Audio nam bo omogočila izdelavo rešitev, ki bodo izboljšale učenje glasbe za učitelje, študente in otroke preko uporabe najboljših izdelkov za ustvarjanje glasbe. Prav tako se veselimo razširitve obsega prodaje naših izdelkov preko uporabe kanalov podjetij Digidesign in M-Audio. Naše stranke bodo koristi te povezave občutile v prihodnosti, ko bomo na tržišče poslali nove in inovativne izdelke."

O podjetju Sibelius

Sibelius Software Ltd. je vodilno svetovno podjetje na področju programske opreme za glasbeno notacijo s preko 180.000 registriranimi uporabniki v več kot 100 državah. Za več informacij o podjetju obiščite: www.sibelius.com.

O podjetju Avid Technology, Inc.

Avid Technology, Inc. je vodilno svetovno podjetje na področju ustvarjanja, upravljanja in distribucije nelinearnih digitalnih medijskih rešitev. Podjetje s svojimi izdelki profesionalcem na področju filma, videa, avdia, animacije, iger in radiofuzije omogoča večjo učinkovitost, produktivnost in ustvarjalnost. Za več informacij o izdelkih in storitvah podjetja, nagrajenih z oskarji, grammyji in emmyji obiščite spletno stran: www.avid.com.

(C) 2006 Avid Technology, Inc. Vse pravice pridržane. Lastnosti, specifikacije, sistemske zahteve in dostopnost izdelkov se lahko spremenijo brez vnaprejšnjih obvestil. Avid, Digidesign, Film Composer, Pro Tools, in M-Audio so registrirane blagovne znamke ali blagovne znamke podjetja Avid Technology, Inc. ali njegovih podružnic v Združenih državah Amerike in/ali ostalih državah. Avid je Znanstveno in tehnično nagrado Oskar dobil leta 1998 za koncept, izgled in delovanje Avid(R) Film Composer(R) sistema za urejanje filmov. Digidesign, avdio oddelek podjetja Avid, je Znanstveno in tehnično nagrado Oskar dobilo leta 2003 za načrtovanje, razvoj in uporabo digitalne glasbene delovne postaje Pro Tools. Oskar in Academy Award sta blagovni znamki Akademije za filmsko umetnost in znanost (Academy of Motion Picture Arts and Sciences). Emmy je registrirana blagovna znamka ATAS/NATAS. Grammy je blagovna znamka Nacionalne akademije za posnete umetnosti in znanosti (National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc). Vse ostale blagovne znamke v tem dokumentu pripadajo njihovim lastnikom.

KONTAKT: Mediji:

Avid Technology, Inc.

Carter Holland, 978-640-3172

carter_holland@avid.com

ali

Digidesign

Pablo La Rosa, 650-731-6428

pablo_larosa@digidesign.com

ali

Investitorji:

Avid Technology, Inc.

Dean Ridlon,

978-640-5309dean_ridlon@avid.com