O-STA

Toplotna črpalka za ogrevanje je dobra odločitev

Ste vedeli, da je toplotna črpalka za ogrevanje primerna tako za novogradnje kot za prenove ogrevalnih sistemov? Pri novogradnjah je prostor za njihovo vgradnjo že načrtovan, vendar tudi pri prenovah ni težav z namestitvijo, saj sodobna toplotna črpalka za ogrevanje zavzame malo prostora. Če se odločate za prenovo ogrevalnega sistema, je toplotna črpalka za ogrevanje dobra odločitev zaradi številnih razlogov. V prvi vrsti je toplotna črpalka v primerjavi z ostalimi načini ogrevanja bolj ekološka in na dolgi rok tudi ekonomsko vzdržnejša. Ponuja še moderen videz, zavzame malo prostora, njeno delovanje je tiho in toplota enakomerna.

Zakaj se odločiti za toplotno črpalko

Že vrsto let se pri menjavi načina ogrevanja Slovenci najpogosteje odločamo za toplotno črpalko. Pričakovati je, da bo ta trend rastel, saj sodobna toplotna črpalka za ogrevanje ponuja tako daljšo življenjsko dobo kot nižjo začetno investicijo kot pred leti. Zaradi tega in vedno večje ekološke ozaveščenosti je interes za vgradnjo toplotne črpalke iz leta v leto večji. Prav tako se je razbil mit, da je toplotna črpalka namenjena samo za novogradnje in prenove ogrevalnih sistemov v samostojnih hišah. Toplotna črpalka za ogrevanje je zaradi svoje manjše velikosti primerna tudi za vgradnjo v stanovanjskih blokih, kjer se posamezni etažni lastniki lahko sami odločajo o načinu ogrevanja. Z napredki v tehnologiji pa gre pričakovat vedno nove izboljšave.

Zanesljiva naložba v toploto

Naj gre, torej za stanovanjske, komercialne ali industrijske prostore, novogradnje ali prenove, energetsko varčna stanovanja ali hiše je toplotna črpalka za ogrevanje odlična naložba v toploto. Daikinove toplotne črpalke izkoriščajo 75 % obnovljive energije in na ta način občutno zvišajo prihranek pri energiji ter hkrati prispevajo k zmanjšanju ogličnega odtisa. Zato je odločitev, da se znebite starega, neučinkovitega kotla na fosilna goriva ali ostalih tradicionalnih rešitev ogrevanja, zagotovo prava. Toplotna črpalka za ogrevanje je ekonomična in okolju prijazna rešitev, ki deluje na različne vire energije in hibridne kombinacije. Prav tako je tudi do štirikrat učinkovitejša od ostalih tradicionalnih načinov ogrevanja.

Kaj narediti pred nakupom

Ko ni več dvomov, da je toplotna črpalka za ogrevanje prava izbira za vas in vašo družino, ste le še korak do nakupa. Ta zadnji korak je zelo pomemben, saj po nakupu in vgradnji še nekaj časa ne boste menjali izbranega načina ogrevanja. Zato pri odločitvi za nakup upoštevajte naslednje nasvete, kupujte pri preverjenih in uradnih distributerjih, kjer vam bo strokovni svetovalec pomagal izbrati toplotno črpalko glede obstoječi tip ogrevanja in vaše potrebe. Predvsem pa naj ugodna in nizka cena ne bosta edini kriterij izbire.