O-STA

Najava novinarske konference ob Dnevu mladih

novinarska konferenca ob dnevu mladih bo potekala v petek, 12. 8. 2021, 10:00 - 11:00 v Ljublani v parku Zvezda pod geslom:

"Mladi ne potrebujemo le, da se politika zaveda naših težav, temveč, da te tudi rešuje!"


Spoštovani novinarji in uredniki,


za nami so parlamentarne volitve, pred katerimi je bilo veliko govora tudi o mladih. Veseli nas, da so nekatere tematike končno prišle tudi v ospredje. Kljub temu pa so nekaj predvolilne obljube, spet drugo so dejanja in prave rešitve. Iz tega razloga smo se odločili, da smo letošnji mednarodni dan mladih naslovili z geslom: Mladi ne potrebujemo le, da se politika zaveda naših težav, temveč, da te tudi rešuje!


Na novinarski konferenci bomo predstavili katere so najbolj pereče tematike, ter na kakšen način želimo, da se te rešujejo. Osredotočili se bomo predvsem na stanovanjsko problematiko, prekarnost, duševne težave, okolje in medgeneracijsko solidarnost, ki je tema letošnjega mednarodnega dneva mladih.

Vse te tematike bomo naslovili tudi v četrtek, na srečanju s predsednikom vlade RS, dr. Robertom Golobom, ki bo potekalo v sklopu Medgeneracijske koalicije Slovenije, o zaključkih katerega vas bomo obvestili tudi na sami petkovi novinarski konferenci.


Glavni govorec na novinarski konferenci bo predsednik MSS, Miha Zupančič, ki bo po novinarski konferenci na voljo za dodatna vprašanja.


Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na: pr@mss.si ali na telefonski številki: 040 783 693.