O-STA

Slovenci z navdušenjem sprejeli Mobilnega milijonarja

V prvem tednu v okviru storitve poslanih več kot milijon kratkih sporočil SMS - Mobitel prvak med operaterji ponudniki storitve Mobilni milijonar

Mobitelova nova storitev Mobilni milijonar je v Sloveniji postala prava uspešnica in presegla vsa pričakovanja tako imetnika licence mobilne različice kviza Motorole in finskega podjetja CodeOnLine, ki je razvilo tehnično rešitev, kot tudi Mobitela. Samo v prvih treh dneh delovanja storitve je bilo poslanih skoraj 390.000 kratkih sporočil SMS ter pričetih več kot 95.000 tekmovanj. Številke prvega tedna delovanja storitve so še toliko bolj presenetljive: v sedmih dneh (do petka, 21.9.2001) je bilo na številko 1000 poslanih 1.025.962 kratkih sporočil SMS. Tudi v preteklem vikendu so Mobitelovi naročniki in uporabniki pogosto tekmovali v Mobilnem milijonarju; v soboto in nedeljo je bilo skupaj poslanih 296.478 kratkih sporočil SMS. Od 15.septembra, ko je bila storitev uvedena, do danes je bilo tako skupaj poslanih 1.322.440 kratkih sporočil.

Storitev Mobilni milijonar so svojim uporabnikom poleg Mobitela doslej ponudili še 4 evropski operaterji ter poleg njih še en avstralski operater. Podatki Motorole kažejo, da je glede na število operaterjevih naročnikov in uporabnikov storitev najhitreje zaživela ravno v Sloveniji, Mobitel pa je s tem po številu v prvih dneh poslanih kratkih sporočil SMS na število uporabnikov postal prvak med svetovnimi operaterji.

Mobilni milijonar je igra, ki je navdušila tako Mobitelove redne naročnike kot Mobiuporabnike. Primerjava kaže, da je bilo med tekmovalci kviza 50,73 odstotkov rednih uporabnikov ter 49,27 odstotkov Mobiuporabnikov.