O-STA

Mednarodni sejem v Solunu (TIF) se je zaključil, obiskalo ga je kar 212.000 obiskovalcev

- Picture is available at AP Images (http://www.apimages.com) -

Dubaj

86. mednarodni sejem v Solunu se je zaključil pozitivno, saj je dogodek obiskalo 212.000 obiskovalcev, kar je preseglo doseganji rekord 85. sejma. Obiskovalci iz države gostiteljice, Grčije, in z vsega sveta so se zgrnili v drugo največje grško mesto, da bi se zabavali, trgovali, brskali ali bili preprosto deležni prazničnega vzdušja.

Združene arabske emirate je predstavljalo skupno 65 razstavljajočih zasebnih in javnih družb. Ta živahna poslovna delegacija se je udeležila več kot 1000 poslovnih srečanj, pri tem pa je pomagalo Združenje grške industrije (SBE).

Družbe ZAE, ki so sodelovale na 86. sejmu TIF, izhajajo iz sektorjev upravljanja naložb, letalstva, energetike, živilske industrije, obrambe, vesoljske tehnologije, turizma, ladijskega prometa, nepremičnin itd.

Paviljon Združenih arabskih emiratov z delegacijo pod vodstvom nj. e. Abdula bin Touk Al Marija, ministra za gospodarstvo, je bil glavna atrakcija države, ki je bila častna gostja, obiskovalci pa so pri njem lahko ujeli utrinke vsega, kar ponujajo ZAE.

"Udeležba ZAE na tej razstavi je skladen z načrti države za razvoj strateških odnosov s prijateljsko Republiko Grčijo in krepitev vezi na različnih ključnih področjih. To je bila odlična priložnost za pridobivanje novih trgov, sklepanje strateških partnerstev, razvoj trgovine in naložb ter za delo na drugih področjih skupnega interesa. Poleg tega je prestižni dogodek prinesel priložnosti za sklepanje strateških odnosov in utrl poti sodelovanja ter izpostavil prizadevanja in strateške pobude oblasti v sektorju civilnega letalstva in gospodarskem sektorju na splošno," je dejal.

ZAE se pripravljajo na prihodnost in na razvoj trajnostnega, raznolikega in konkurenčnega gospodarstva ter gospodarstva na podlagi konkurenčnosti v znanju, kar bo zagotovilo dolgoročno blaginjo države.

Patrick Mashegwana

p.mashegwana@mcgroup.com

+49-30-65000435