O-STA

Minister za gospodarstvo ZAE z grškim premierjem razpravlja o krepitvi gospodarskega partnerstva in vzajemnih naložb

Solun, Grčija -

Minister za gospodarstvo ZAE, njegova eminenca Abdula Bin Touk Al Mari je imel dvostranska srečanja v paviljonu ZAE na mednarodnem sejmu TIF 86 v Solunu z več visokimi grškimi ministri in uradniki, da bi okrepili sodelovanje in dvostranske odnose med ZAE in Grčijo. Njuna poglobljena srečanja so osvetlila najprivlačnejše gospodarske sektorje za naložbe v ZAE - vključno z nenaftnimi industrijami, katerih tuji izvoz je nedavno dosegel najvišjo vrednost vseh časov.

Grški premier Kiriakosa Micotakisa je v ponedeljek odprl paviljon ZAE na Mednarodnem sejmu TIF 86 v Solunu v prisotnosti ministra za gospodarstvo ZAE, nato pa se je sestal z ministrom za gospodarstvo ZAE, s katerim sta razpravljala o načinih za krepitev sodelovanja med državama ter o okrepitvi dvostranskega trgovinskega in naložbenega sodelovanja.

Minister za gospodarstvo ZAE, nj. e. Abdula Bin Touk Al Mari se je srečal tudi z nj. e. Vasilisom Kikiliasom, grškim ministrom za turizem, s katerim sta razpravljala o več vprašanjih, vključno z mehanizmi za spodbujanje turizma v obeh državah. Načrt je okrepiti trajnostni razvoj turističnega sektorja v ZAE in Grčiji ter povečati bruto domači proizvod (BDP).

Paviljon ZAE je predstavil tudi nov gospodarski model in strategijo ZAE za vzpostavitev raznolikega gospodarstva in razvoj nenaftnih gospodarskih sektorjev v državi, ki dopolnjujeta njihov pionirski položaj na zemljevidu svetovne trgovine.

Rast ZAE pri nenaftnem izvozu je osupljiva. ZAE so v prvi polovici leta 2022 zabeležili najvišji nenaftni izvoz v skupni vrednosti 180 milijard AED. V proizvodnem sektorju si ZAE prizadevajo do leta 2031 povečati prispevek industrijskega sektorja k BDP s 133 milijard AED na 300 milijard AED.

Patrick Mashegwana
p.mashegwana@mcgroup.com

030-65 000 435