O-STA

Terme Sveti Martin žanjejo številne uspehe in nagrade

Terme Sveti Martin, ki se nahajajo v neposredni bližini slovenske meje, se s svojim sodobnim pristopom k razvoju turizma uvrščajo med vodilne destinacije na severu Hrvaške, kar potrjuje podelitev nagrade za najboljši wellness hotel na Hrvaškem na Dnevih hrvaškega turizma v Šibeniku. Da so v priljubljenih termah, kamor zahaja veliko Slovenk in Slovencev, z inovativnim pristopom k turizmu in wellness storitvam zadeli žebljico na glavico, dokazuje tudi nedavna podelitev prestižnih mednarodnih nagrad organizacije European Spas Association (ESPA), na kateri so pomembno priznanje osvojili v kategoriji Innovative Spa Education.

Terme Sveti Martin so najboljši wellness hotel na Hrvaškem

Minuli konec tedna so v sklopu prireditve Dnevi hrvaškega turizma Terme Sveti Martin, s katerimi upravlja družba BHS, osvojile nagrado "Turistični cvet - Kvaliteta za Hrvaško" za najboljši wellness hotel na Hrvaškem. To izjemno priznanje hrvaška gospodarska zbornica že 25 let podeljuje najboljšim gospodarskim subjektom v turizmu s ciljem izboljšati kakovost turistične ponudbe in storitev ter povečati konkurenčnost sektorja. Poleg tega je bila na prireditvi kot najbolj trajnostna in inovativna destinacija nagrajena regija Medžimurje. Ta potencial so že pred leti prepoznali tudi v resortu, v katerem si prizadevajo za tesno sodelovanje z lokalno skupnostjo in iskanje ekoloških rešitev. "Terme Sveti Martin so z leti prerasle iz navadnega kopališča v prve terme v Evropi, ki v središče svojega poslovanja postavlja zdravje in dobro počutje svojih gostov. Takšna priznanja potrjujejo, da pogumno hodimo po pravi poti in so hkrati motivacija in "veter v hrbet" za razvoj naših idej, ustvarjanje novih programov in prizadevanje, da bi bili v tem, kar počnemo, še boljši," je po prejemu nagrade povedala generalna direktorica Nuša Korotaj.

Prejeli tudi eno najvišjih priznanj za wellness storitve

Terme Sveti Martin so nagrado Innovative Spa Education prejele kot edinstvena destinacija na severu Hrvaške, ki se je skozi leta razvila v "prvi healthness resort v Evropi" - kraj za sprostitev, wellness, šport in aktivne počitnice sredi neokrnjene narave, ki ga odlikuje prvovrstna lokalna in ekološka gastronomija. Nagrado so prejeli za inovativno ponudbo, ki temelji na dolgi in bogati zgodovini, ter individualno prilagodljivost storitev. Prav tako je nagrada rezultat njihovega vlaganja v izobraževanje tako gostov kot tudi zaposlenih o pomenu zdravega načina življenja in trajnostnega podjetništva. To je že tretje priznanje združenja ESPA, saj so leta 2019 osvojili posebno nagrado žirije v kategoriji Innovative Spa Concept, lani pa v kategoriji Innovative Medical Spa. ESPA je sicer združenje, v katerem si prizadevajo za večjo prepoznavnost evropskih resortov in dostopnost wellness storitev.

V zasledovanju ravnovesja uma, duše in telesa

Medžimurske terme so zasnovane v skladu s holistično filozofijo dr. Rudolfa Steinerja, ki zagovarja uravnoteženost treh elementov: uma, duše in telesa, zato tako svoje goste kot zaposlene spodbujajo k zdravemu načinu življenja in opuščanju slabih navad. S tem namenom so ustvarili healthness program. Ta vključuje inovativne zdravstvene in holistične programe, ki obsegajo namestitev v posebej oblikovanih sobah, individualno svetovanje in edinstveni Body Vitality Scan, na podlagi katerega gostom priporočajo storitve, kot so fitoterapija z lokalnimi zelišči, kanabinoidna terapija, spanje po določenem urniku, prehranski načrt z raznolikimi domačimi in lokalnimi živili, nasveti za zmanjševanje stresa, uporaba zdravilne termomineralne vode, individualno prilagojene masaže ter drugi wellness tretmaji.

Terme Sveti Martin upravlja slovensko-hrvaška družba Best Hospitality Solutions (BHS), ki poleg medžimurskega resorta upravlja še 14 drugih hotelov ter svetuje in izvaja posamezne poslovne funkcije še za več kot 40 hotelov na Hrvaškem, v Sloveniji, Švici in na Kitajskem. Številne nagrade, ki so jih poleg te za Terme Sveti Martin prejeli še za druge projekte na Dnevih hrvaškega turizma, so posebno priznanje tudi zanje. Janez Jager, partner v družbi zadolžen za razvojne projekte, je ob tej priložnosti povedal: "Šest let trdega dela in dobri poslovni rezultati naših klientov so prinesli veliko javno priznanje. To našemu mlademu in kreativnemu timu prinaša še dodatno motivacijo za nadaljevanje razvoja inovativnih in poslovno uspešnih turističnih proizvodov."