O-STA

Predavanje: trendi energetskih prehodnih pojavov, primeri globalnih trendov opreme na prenosnem in distribucijskem nivoju

Vabljeni na predavanje Nenada Uzelaca, ki bo na Fakulteti za elektrotehniko.

V ponedeljek, 14. novembra, med 13. in 15. uro bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani predavanje Nenada Uzelaca z angleškim naslovom "T&D equipment trends in Energy Transition: And how this could matter for your future professional life".

Nenad Uzelac je direktor globalnih raziskav v podjetju G&W electric, ki ima sedež v bližini Chicaga v ZDA. Ima 25 let izkušenj na področju raziskav, načrtovanja, razvoja in preskušanja stikalnih in krmilnih naprav. Že 20 let je del odbora Inštituta inženirjev elektrotehnike in elektronike (ang. IEEE) za stikalne naprave ter mednarodnega nevladnega in neprofitnega združenja za elektroenergetske sisteme CIGRE. Trenutno je predsednik tehničnega odbora CIGRE A3, ki pokriva opremo na prenosnem in distribucijskem nivoju, in predsednik pododbora IEEE za stikalne naprave za tehnologijo in inovacije. Je strasten zagovornik inovacij, izobraževanja in sodelovanja.

Predstavil bo trende energetskih prehodnih pojavov in primere globalnih trendov opreme na prenosnem in distribucijskem nivoju. Posebno pozornost bo posvetil konkretnemu primeru inovativnega izdelka, prvega na svetu, ki so ga razvili v podjetju G&W electric. Koncept je bil narejen leta 2014, izdelek pa predstavljen v začetku letošnjega leta. Predstavljeno bo vse, kar je povezano z različnimi fazami projekta, od različnih stopenj tehničnega znanja do mehkih veščin, ki so potrebne za izvedbo takšnega projekta.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je prijava: https://forms.gle/zLe832YCTdTWKrzY9.